Tuhanded inimesed leidsid jälle tee Pärnu randa

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Hommikuse vihma järel sai Pärnu rannast taas Eesti külastatuim plaaž, kui rannavalve teatel oli kella 13.30 paiku Pärnu plaažil ligi 3500 inimest. Kella 15-ks suurenes rannaliste arv juba 8000-ni.


Sooja mõõtis rannavalve kella 13.30 ajal 23 kraadi ja merevee temperatuuriks mõõdeti 18 kraadi.

Pärnu G4S rannavalve juhi Rein Mõnnakmäe teatel on rannavalvele möödunud päev siiani rahulikult.

"Keskpäeval oli tuhande inimese ringis, nüüd on inimesi järjest juurde tulnud," rääkis Mõnnakmäe. "Aga õnneks on olnud vaikne päev, probleeme pole olnud."

Rannavalve juhi hinnangul on tänavu muutunud inimeste rannakultuur, võrreldes varasemate aastatega.

"Põhiprobleem on ikka, et paar last on kadunud, aga näiteks alkoholijoobes inimesi on rannas varasemate aastatega võrreldes palju vähem," nentis Mõnnakmäe. "Üldine rannakord on tublisti paranenud."

Ilmajaam.ee-le edastatud G4S rannavalve mõõtmistulemuste järgi oli Pärnu rand täna keskpäeval Eesti kõige rahvarohkem rand 1000 rannalisega. Tartus Anne kanali ääres loendati 450 päevitajat ja Tallinnas Stroomi rannas 300 rannalist.

Kell 15 oli Pärnu rannas 8000 inimest, järgnesid Paralepa rand, Tallinna Pirita rand ja Tartu Anne kanal vaid 450 rannalisega. Õhusoojus oli Pärnus kerkinud 24 kraadini ja merevee temperatuuriks mõõdeti 20 kraadi. 

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmaprognoosi järgi on rannailmale taas lootust alatest reedest. Neljapäevaks ennustab EMHI hoovihma kogu Eestis.

Reedel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm, sooja tuleb 19-24 kraadi.

Nädalavahetusel on aga oodata vähese pilvisusega sademeteta ilma. Sooja on 19-26 kraadi, pühapäeval võib õhutemperatuur kerkida isegi 29 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles