TTÜ territooriumil loob korda mehitamata ATV

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti nokitseb
Eesti nokitseb Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 leiutajatesaates «Eesti nokitseb» sai muu seas näha koristavat robotit, elektriautot ja kiireid paate.

TTÜ mehed said valmis tubli roboti UKU, mille manuaalis on ametiteks märgitud turvamees, koristaja, lumesahkaja ja muruniitja. Neid ameteid tuleb ajaga juurde, sest UKU on pidevalt täienemas.

Veemotosportlasena viivad Ahto mõtted ikka vee ja moto ja spordi juurde. Mees ehitab süsinikkiust kiireid paate, mis tekitavad sõitjatel sõltuvust.

Elva mees Mihkel armastab nokitseda nii, et maa must. Ta on valmis meisterdanud hulga tehnikat ja viimase projektina ehitas ta lastelastele valmis vinge kolmerattalise elektriauto. Masin jõuab vedada ka täiskasvanud inimest.

Raplamaal Kohila külje all elab meistrimees, kes ehitas emale mugava muruniiduki ja aeda tuulegeneraatori. Lisaks on tema hobiks tsiklite ümberehitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles