Kaheksajalg osutus kuusjalaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuue haarmega kaheksajalg
Kuue haarmega kaheksajalg Foto: metro.co.uk.

Suurbritannias Blackpoolis asuvas Sea Life akvaariumis elab maailma esimene kaheksajalg, kes tegelikult on kuusjalg.

Kummaline loom sa nimeks Henry the Hexapus (Henry Kuusjalg), kirjutab news.com.au.

Zooloogide arvates on selle peajalgse puhul tegemist geneetilise sünnidefekti ja mitte õnnestusest tingitud haarmetekaotusega.

«Henryl on tavapärase kaheksa haarme asemel ainult kuus haaret. Kontakteerusime maailma tuntumate kaheksajalgadetundjate ja ka teiste akvaariumitega, kuid mitte keegi polnud kokku puutunud kuue haarmega kaheksajalaga,» lausus Sea Life akvaariumi esindaja Carey Duckhouse.

Duckhouse lisas, et Henry leiti Põhja-Walesi rannikuvetest kaks nädalat tagasi ja oli üks kaheksast mereloomast, kes paigutati Blackpooli akvaariumisse.

Esialgu ei pannud akvaariumi töötajad peajalgse puuduvaid haarmeid tähele. Puuduvad haarmed avastati siis, kui mereloom toetus vastu ta elukohaks oleva akvaariumi klaasi.

«Kaheksajalgadel teatakse olevat kolm südant ja sinine veri, kuid varem pole leitud isendit, kellel oleks kuus haaret,» lisas akvaariumi pressiesindaja.

Pressiesindaja sõnul saavad külastajad haruldast kuusjalga näha alates märtsi lõpust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles