Hetk „Faasidest".
Hetk „Faasidest". Foto: www.stu.ee

Pühapäeval, 19. aprillil kell 19 etendab Fine5 tantsuteater Endla Küünis „Faase", mullust parimat tantsulavastust.

„Head tantsuetendust on raske kirjeldada. Mitte üksnes seetõttu, et head koreograafiat on võimatu sõnadesse valada; see ei seisne üksnes liigutustes, nende sidumises ja sisemises loogikas, vaid kõiges selles, mis jääb liigutuste ümber ja vahele.

Halva koreograafiaga on lihtne: liikumisjadasid osadeks lõhkudes on võimalik liigutusi nimetada ning nende järjestust kirjeldada - sellega asi piirdubki, kõik saab nõnda öeldud," kirjutas Heili Einasto läinud aasta 16. novembril ilmunud Sirbis.

„Aga heast (tantsu)etendusest jääb midagi enamat. Mulje. Kogemus. Kehaline, mitte ideeline, sõnastamatu, nagu Fine 5 tantsuteatri „Faasides" pakutud jälg, nähtamatu, aga ometi edasist mõjutav. Keha mäletab, isegi kui mõtted näivad unustavat."

Steve Reichi muusikast inspireeritud koreograafide Tiina Olleski ja Rene Nõmmiku idee tantsivad Küünis nähtavaks Tiina Ollesk ise, kuid ka Rain Saukas, Laura Kvelstein, Külli Roosna ja Dmitri Kruus;
„Faaside" valguskujundus on Margus Vaigurilt ja Karmen Tellisaarelt, valgusintallatsioonid Tiina Sarapult, interaktiivsed lahendused Shawn Pinchbeckilt.

Tunnipikkust etendust oodatakse vaatama 15aastasi ja vanemaid tantsuetenduste nautlejaid.

Kommentaarid
Copy