Morrissey piletid nüüd müügis

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti roki suurimaid staare Morrissey tuleb suvel Tallinna.
Briti roki suurimaid staare Morrissey tuleb suvel Tallinna. Foto: Corbis / Scanpix

Märtsi keskel andsime Morrissey kodulehele ja korraldaja mitteametlikule infole toetudes teada, et briti ja maailma popmuusika üks suurimaid tähti Morrissey esineb 4. juulil Tallinnas Rock Cafés. Nüüd on selge. Korraldab uus firma Musiccase, mis tegi ka Tallinn Music Weeki. Müügile tuleb ainult tuhat piletit.


Smithist


Mais 50-aastaseks saav endine The Smithsi liider Morrissey esitleb parajasti Ameerika-tuuril oma uut, veebruaris ilmunud üheksandat sooloalbumit «Year­s Of Refusal» (loe 21. veebruari AK plaadikülge). Mais jõuab tuur Euroopasse, esmalt Skandinaaviasse.



The Smiths tegutses 1982–1987, jõudis viie aasta jooksul maailmale pakkuda neli albumit: «The Smiths» (1984), «Mea­t Is Murder» (1985), «The Queen Is Dead» (1986) ja «Strangeways, Here We Come» (1987), lisaks kaks kogumikku, mõlemal koos nii singlid, rariteedid kui b-pooled: «Hatful Of Hollow» (1984), «Louder Than Bombs» (1987).



Melomaanil tasub osta need kõik, sest kogumikel on palju träkke, mida stuudioalbumitel pole.



The Smiths ühendas jooned briti roki minevikust ja tulevikust. Smiths erines 80ndate moodsast süntpopist ning võttis palju 60ndate tüdrukutepopist, rockabilly’st, pungist, postpungist ja mujalt. Vaatamata vanade asjade elustamisele oli nende helikeel nii eriline ja uus, et on seni üks briti ja ka muude kitarribändide suurimaid mõjutajaid.



The Smithsi laule: «This Charming Man», «Hand In Glove» (albumilt «The Smiths»), «Rusholme Ruffians», «That Joke Isn’t Funny Anymore» (albumilt «Meat Is Murder»), «Vicar In A Tutu», «Some Girls Are Big­ger Than Others» (albumilt «The Queen Is Dead»), «Death Of A Disco Dancer», «Girlfriend In A Coma» (albumilt «Strangeways, Here We Come»), «William, It Was Really Nothing» (kogumikult «Hatful Of Hollow»), «Sheila Take A Bow», «London», «Panic» (kogumikult «Louder Than Bombs»). Ehk kuuleb neist mõnda ka Tallinnas.



Soolomees


Kohe pärast lahkuminekut kauasest loomingulisest partnerist Johnny Marrist, kes neil päevil kuulub ansamblitesse The Cribs ja Modest Mouse, alustas Smithsi sõnameister Morrissey hoogsat soolokarjääri. Koos abilistega – hiljem Bluri, Peter Dohertyt jpt produtseerinud Stephen Streetiga ning Durutti Columni kidramehe Vini Reillyga – andis Morrissey esimese sooloalbumi «Viva Hate» välja juba 1988. aastal, peal hitid «Everyday Is Like Sunday» ja «Suedehead».



Morrissey soolokarjäär on edukalt jätkunud siiani. Kuigi tema 90ndate keskpaiga albumid «Southpaw Grammar» ja «Maladjusted» pole just erilised šedöövrid ning pärast neid tekkis tal mitmeaastane paus, tuli Morrissey 2004. aastal edukalt tagasi ühega oma parimaist albumeist «You Are The Quarry». See näitas, et mehel on alles nii hääl, teravus kui loomingulised anded, kusjuures produtsendiks oli Jerry Finn, mees Green Day ja blink-182 pultide tagant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles