Täna algav HÕFF toob Haapsalu tänavatele mootorsaemõrvarid ja kinno maailma parimad žanrifilmid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HÕFF 2013 avati Haapsalus zombiemootorratturite rongkäiguga
HÕFF 2013 avati Haapsalus zombiemootorratturite rongkäiguga Foto: Küllike Rooväli

Üheksandat korda toimuv Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) avatakse täna, 24. aprillil kell 19.15 Haapsalu kesklinna läbiva rongkäiguga, mis sel aastal on inspireeritud HÕFFil linastuvast filmiklassikast «Texase mootorsaemõrvad».

Rongkäigust on oodatud osa võtma kõik linnaelanikud ja festivali külalised. HÕFFi pidulik avamine toimub orienteeruvalt kell 19.40 Kultuurikeskuse ees filmist pärit peakangelase etteastega.

Festivali avafilmi «Sina oled järgmine» järel jätkub HÕFFi filmi- ja peomaraton kogu linnas kuni pühapäevani.

HÕFFil näidatakse 37 filmi 18 riigist, neist 24 on täispikad.

Põhiprogrammi raames on publikul võimalik näha mitut viimase aasta festivalimenukit nagu «Babaduuk» (Austraalia), «Kadumise järjekorras» (Norra), «Märgalad» (Saksamaa), «Vaikiv kurjus» (USA) ja «Koolnukangestus» (Hiina, Hongkong). Rahvusvaheliselt esilinastub festivalil esimene Kõrgõstani õõvafilm «Teispool».

Friigifilmide programmi raames näeb eesti publik esimesena Euroopas Jaapani vaimukat zombikomöödiat “Ka surnud rokivad” ning USA poliitilist satiiri «President Huntmees».

HÕFFi publik näeb ka maailma halvimaks filmiks nimetatud 2003. aasta Tommy Wiseau’ draamat «Tuba», mille linastusel viibib ka teose Skandinaavia ametlik levitaja Elias Ruge.

Festivali klassikaprogrammi seansid on seekord pühendatud 1980ndatele aastatele. Nii näeb publik filmivalikut kunagistest populaarsetest koletisfilmidest. Samuti on haruldane võimalus suurelt ekraanilt näha 1981. aasta John Carpenteri ulmeklassikat «Põgenemine New Yorgist», peaosas noore Kurt Russelliga.

Seekordne HÕFFi ekstreemfilm on Hongkongi ja Hiina koostöös valminud linateos «Surmalaager 731». See on esimene osa lõpetamata triloogiast, mis käsitleb jaapanlaste genotsiidi hiinlaste vastu teise maailmasõja eel ja ajal.

Festivali fookuses seisab ameerika režissöör Tobe Hooper, kelle loomingust linastub HÕFFil kaks filmi: õudusfilmiklassikaks tõusnud «Texase mootorsaemõrvad» (1974) ja Stephen Kingi romaani alusel vändatud «Salemi vampiirid» (1979). Rohkem kui 20 täispikka mängufilmi lavastanud Hooper saab HÕFFilt ka elutööpreemia.

Teist korda toimub festivalil rahvusvaheline lühifilmide konkurss, kus kaheksa Euroopa lühifilmi astuvad võistlustulle Hõbedase Méliès’ (Méliès d’Argent) auhinna nimel. Eestit esindab võistluses Margus Paju lühifilm «Kaastundeavaldus».

Lisaks filmidele pakub HÕFF ka mitut filmiteemalist loengut, toimub lauatennise turniir ja võetakse mõõtu mälumängus. Neljapäevast laupäevani toimuvad ka HÕFFi alati populaarsed peod parimate Eesti DJ-de osavõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles