Briti paar tähistas oma külmkapi 50. juubelit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad külmikud. Foto on illustratiivne.
Vanad külmikud. Foto on illustratiivne. Foto: BILL PUGLIANO/AFP
Inglismaal Coventrys korraldas abielupaar oma külmkapile uhke sünnipäevapeo.

Paul ja Val Howkins panid 50-aastaseks saanud kodumasina auks üles plakatid, loopisid konfette ja ostsid isegi tordi, vahendab Ananova.

Külmiku sünnipäevale kogunenutele pakuti ka veini ja juustu, mis oli jahutatud sellesama kapi sügavustes.

Prestcoldi firmamärki kandva külmiku ostis tolleks ajaks neli aastat abielus olnud noorpaar 1959. aastal 65 naelsterlingi eest. Nende sõnul töötab kapp veel praegugi täpselt sama hästi kui uuena.

«Kõik soovitavad meil see ära visata, aga me ei taha,» sõnas 75-aastane Paul Howkins, kes on endine lennundusinsener. «50 aasta eest polnud enamikel inimestel külmkappe, aga meie köök asus lõuna pool, seega oli seal soe.»

Howkins meenutas, et otsustas külmkapi ostmise kasuks pärast seda, kui liha köögis seistes halvaks läks. Aastate jooksul on külmik tema sõnul vaid korra remonti vajanud.

«Termostaat läks umbes 30 aasta eest läbi ja ma viisin selle Prestcoldi, et uut saada, aga teenindaja küsis, et kust te küll sellise asja välja võtsite?» naeris mees. «Selle aja peale ei teinudki nad enam külmkappe.»

Ometi õnnestus Howkinsil termostaat välja vahetada ning ta kinnitab, et külmik on sellest alates saati taas laitmatult töötanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles