«Kaua võib!»: aknamees varastas aknalaua

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Marina Puškar

TV3 saates «Kaua võib!» püüdis saatejuht Aivar Riisalu aidata pahast sõrmuseostjat, pettunud Elioni klienti ning aknalaua varguses süüdistavat naisterahvast.

Pahane sõrmuse ostja Margus oli endale ehtepoest ostnud natuke üle 3000 krooni maksva sõrmuse. Koheselt avastas aga mees, et sõrmuse peal oleva musta kiviga on midagi lahti ja luubiga uurimisel selgus, et kivi on kahjustatud.

Raha tagasi talle maksta kohe ei saanud ning selgus veel seegi, et sõrmuse sisse oli vene keeles graveeritud «ainult sina ja mina». Graveeringu pärast kahtlustas mees, et tegemist on kasutatud sõrmusega.

Müüja seletas, et Venemaalt tuleb graveeringuga sõrmuseid ning kasutatud kaupu nemad ei müü.

Järgmisena püüdis Riisalu aidata pahast Elioni klienti, kes oli kaks aastat tagasi Elioni pakkumisega ostnud järelmaksu peale arvuti. Poole aasta pärast oli see katki läinud ning pooleteise aasta pärast kordus sama asi.

Nüüd aga tahtis naine kolme-aastase lepingu katkestada, kuna detsembri keskpaigas parandusse viidud arvuti oli jätkuvalt kusagil paranduses ja keegi temaga lubatud aegadel ühendust võtta ei suvatsenud.

Naine võttis nõuks, et tema tahab lepingut katkestada ja mitte maksta järelejäänud aasta eest. Elioni esindaja seletas, et neil ei ole üldjuhul koostööpartneritega probleeme olnud ning et kindlasti jõutakse sobiva lahenduseni, kui selguvad olukorra üksikasjad.

Edasi viis saade Sõle tänavale lahendamaks aknavahetusmeeste peale vihase Eha probleemi. Nimelt olid Ehal aknaid vahetanud Plasto töömehed ära viinud vanad ja täiesti korralikud puidust aknalauad. Ja seda ilma temalt luba küsimata.

Plasto esindajad Teet Vask ja Kristjan Korjus leidsid, et tegemist oli vana rämpsuga ning on loogiline, et töömees viib prahi minema, kui klient just ei ütle, et ta seda säilitada tahab.

Saate lõpetuseks kiikas Riisalu sisse tervisekaitseametisse, kuna hiljuti korjati turult ära mitmeid ohtlikke mänguasju. Laborant Anu näitas, et neil on väikeste asjade tops ehk kõrimudel – kui mänguasi sinna sisse ära mahub, on tegemist alla kolme aastasele lapsele ohtliku mänguasjaga. Peale kõrimudeli oli tervisekaitses veel ka sõrmemudelid, et vaadata kui kaugele lapse sõrmed erinevate mänguasjade puhul ulatuvad ja kas on võimalik endale viga teha või mitte.

Kuidas last kaitsta? Tervisekaitse esindaja seletas, et tuleks vaadata, kas mänguasjal on CE märgistus peal või mitte. Samas ei ole ka sellisel juhul 100 protsendilist garantiid, kuna ka nende mänguasjade seast on leitud ohtlikke tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles