Vigastada saanud emalõvi adopteeris antiloobipoja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastada saanud emalõvi adopteeris antiloobipoja
Vigastada saanud emalõvi adopteeris antiloobipoja Foto: SCANPIX

Fotograaf Adri De Visser tabas momendi, mil saagi tabamisel vigastada saanud emane lõvi adopteeris noore antiloobi, olles varem selle antiloobi ema tapnud.

Noor antiloop ilmus järsku lõvi ette, kuid lõvi ei murdnud teda endale söögiks, vaid võttis ta enda juurde, edastab Daily Mail.

Esmalt vaatas lõvi väikest antiloopi šokiga, siis püüdis möirge abil teda eemale peletada.

Lõpuks sai emainstinkt lõvis võitu ning patsutas värisevat antiloopi käpaga. Ta võttis antiloobipoja ja kandis ta minema, nagu tegemist oleks ta oma pojaga.

Juhtum leidis aset Ugandas Queen Elizabethi rahvuspargis.

«Mulle öeldi, et läheduses on saaki sööv emalõvi. Tahtsin sellest pilte saada. Kui kohta jõudsin, nägin emalõvi loomajäänust söömas. Siis ilmus välja hukkunud antiloobi poeg, kes oli end rohus peitnud,» sõnas De Visser.

Emalõvi oli vahepeal puu otsa roninud, kuid antiloopi silmates tuli sealt alla.

Lõvi ja antiloop olid koos umbes 45 minutit, enne kui saabus pargivaht mootorrattal. Fotograafi arvates võis mootorratta vali hääl loomi ehmatada.

«Emalõvi võttis väikesest antiloobist kinni, nagu tegemist oleks tema pojaga. Hiljem kuulsin grupilt turistidelt, et lõvi juurde jäänud antiloop oli elus ja terve,» lisas fotograaf.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles