Tervist jagab number 053014090

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Aristov on üks vähestest akadeemik Izolda Serova-Kobiašvili Eestis praktiseerivatest õpilastest.
Nikolai Aristov on üks vähestest akadeemik Izolda Serova-Kobiašvili Eestis praktiseerivatest õpilastest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

„Sedasi ei tõuse keegi!" ütleb Nikolai ennast lebatsilt hoogsalt püsti vibutanud kundele. „Vaadake, mismoodi kass ärkab: nii on tarvis."

Äsja patsiendi masseerimise lõpetanud Nikolai Aristov, üks vähestest akadeemik Izolda Serova-Kobiašvili Eestis praktiseerivatest õpilasist, näitab täpselt, kuidas kass virgub.

Aga sedasi rapsida ei tohi. Ka hommikul sängist tõustes ei maksa rabeleda: organism tuleb ühest seisundist teise viia pisitasa.

Kui tormakalt sipleja seda meeles ei pea, siis ärgu ta mõelgugi pikale elueale.

Ometi selle järele saigi Nikolai juurde tuldud: ajalehereklaam lubas vananemise aeglustamist ja lahendust probleemidele, mis jätavad elust ja kommetest räsitud mehele üksnes selle rõõmu, et see võib sängiserval kõõludes veel vaid apetiitse naisterahva käekest hoida ja kaunitarile jutumett kõrva tilgutada.

Selle viimasega on, nagu on, teab Nikolai. Nii nagu ükski puu ei kasva taevasse, ei marsi ka ükski mees eluteid ja radu alati naksis riistvaraga. Eriti siis, kui tal on rumalust matiga sõimata, sest see on kõige kiirem tee impotentsusele. Ent ega energiaga priiskajadki kaua lustle.

Oma väite tõestamiseks meenutab Nikolai perestroika ajul tuule tiibadesse saanud vene ravitsejat ja maagi Juri Longot. Muidugi on eraldi pikemat juttu väärt, kuidas imetohter näitlejast sõbra abiga surnuid ellu äratas või kellegi olematuks hajutas, aga see selleks.

Hoiatav on, et mees jääras aastas tuhatkonda naist magatades oma energiavarud olematuks ja lõppes aordianeurüsmi. Ravitsejale häbiväärne ots.

Energia pole priisata. Armuteema lõpetuseks toonitab rääkija, et sel kõikse ilusamal hetkel ei maksa maailmavallutaja upsakal pilgul ringi vahtida, silmad tuleb hoopis kõvasti-kõvasti kinni hoida: sedasi jääb suur hulk armuakti viljastavat väge ka külvajale endale ja see on aina kasulik.

Nagu on tulus teada, et inimese kolmest vanusest - passivanusest, füsioloogilisest ja psühholoogilisest east - pole kahest esimesest üldse lugu. Oluline on üksnes viimane - see, vanana inimene ennast ise tunneb.

Mehega, kes targalt peaga alati kas põhja, itta või kirdesse magab, on sedasi, et kui ta hommikul ilma vaevata ärkab, olles peale ihus ja vaimus pakitseva teo- ja töötahte kohe valmis ka titeteoga pihta hakkama, on mees nooruslik ja terve.

Pahasti on vaid, et kui mehe istutustokk on aovalguses väge täis, siis naise energiavood liiguvad teisiti ja õrnem pool on lihalikuks armastamiseks küps alles pärast kella üheksat. See aeg on aga mehele kõige soodsam vaimseks tööks.

Energia ja selle pideva tsirkuleerimisega näpuotstest varvastesse viivates kanalites peab aga väga arvestama, see on üks terve olemise alustalasid: haiguski pole midagi muud kui sulg energiakanalis.

Miks ta tekib, on omaette jutt. Lihtsam on meelde jätta, et kõige hullemini röövivad inimeselt talle nii vajalikku energiat salaviha, meeles vinduv kadedus, hirm ja minnalaskmismeeleolu.

Seepärast on oiukas inimene ikka helges tujus ja kui miski või keski tal südame täis teeb, kisab tulitige esimese asjana oma raevu välja.

Põhjamaa rahvaste lühikese eluea üks määravamaid põhjusi ongi, et hinges pulbitsev sapp sinna inimest laastama jääbki.

Nikolai veendumuse kohaselt tuleb pikaks ja viljakaks eluks järgida numbrijada 053014090.

Null selles tähendab mittesuitsetamist, 5 kolesterooli normväärtust, 30 igapäevast füüsilist koormust minutites ning 140 ja 90 vererõhu piire. Viimased võiksid olla koguni 130 ja 80. Nii lihtne nooruslikkuse ja pikaealisuse retsept ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles