Laululahingus võistlevad Ida-Virumaa, Tõrva ja tulevase Euroopa kultuuripealinna koorid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Laulustuudio
Tõrva Laulustuudio Foto: ERR

Laupäeval, 28. märtsil kell 21.35 on vaatajate ja žürii hinnata «Laululahingu» kolmanda saate võistlejad - Aita Leida nimeline segakoor Ida-Virumaalt, Tõrva Laulustuudio ja Euroopa kultuuripealinna segakoor. Žürii üllatusliige on helilooja ja muusik Sven Lõhmus.

 

 

Aita Leida nimeline segakoor on üks neist, kes spetsiaalselt «Laululahingu» jaoks loodud. Tammiku rahvamajas istusid maha kohalikud parimad pojad-tütred, kes võtsid südameasjaks, et ka Ida-Virumaa rahvas peab «Laululahingusse» sekkuma.

«Ei saanud nii lahedat üritust kauem kinnise suuga pealt vaadata,» ütleb dirigent Keio Soomelt, kes on kõigest 20-aastane ja seega «Laululahingu» noorim koorijuht. Koori blogist saab lugeda, et fännide pealik on Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar, kes teab nippe ja võtteid, kuidas kodukandi lauljaid ergutada ning neis head enesetunnet tekitada.

 

Tõrva Laulustuudiost pääses «Laululahingusse» 18-liikmeline neidudekoor, kus lauljatel vanust 16-19 aastat - palju uljaid piigasid! Nende sõnul tuleb noorusuljus lahingus ainult kasuks. Koori liikmed on täis indu näidata, et ka väikelinna neiud suudavad teha midagi suurt. 30-aastase staažiga muusikapedagoogi Maie Kala hoolealustel žanrilisi piiranguid pole. Ühtviisi vabalt lauldakse muusikalihitte, gospelpalu, poppi, džässi ja koorimuusika klassikat.

Sel hooajal saab «Laululahingule» laupäeviti internetis kaasa elada juba hommikust alates. Kaheksal «Laululahingu»-laupäeval kell 9.30 - 19.00 näeb aadressilt www.etv.ee/otse veebikaamerapilti kooride proovidest, kus valmistutakse õhtuseks otsesaateks.

 

Kogu info saate kohta on kättesaadaval siin: www.etv.ee/laululahing.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles