USAs valmistatakse pullimunaõlut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs valmistatakse pullimunaõlut
USAs valmistatakse pullimunaõlut Foto: SCANPIX

Üks USA õlletootja tegi paar aastat tagasi 1. aprilli naljavideo,  milles seisis, et nad valmistavad pullimunadest õlut.

Nüüd aga teatati, et käivitati selle õlle tootmine, edastab orange.co.uk.

Colorados Denveris asuv Wynkoop Brewing Company pani uudisõllele nimeks Rocky Mountain Oyster Stout.

«Uue õlle tootmisele andis inspiratsiooni 1. aprilli naljavideo, milles väidetakse, et valmistame pullimunaõlut,» sõnas firma pruulija Andy Brown.

Browni sõnul said nad tagasisidet, milles arvati, et tegemist ongi sellise õllega ning paljud oleks tahtnud seda maitsta.

»Seega otsustasime nalja teoks teha. Oleme nüüdseks nüüd seda õlut tootnud mõnda aega. Tegemist on tumeda õllega, mis on sügavpruuni värviga ja kergelt viskoosne,» teatas Brown.

Selles õlles on tunda šokolaadisiirupit, Kahluat, espressot, alkoholi ning umamit. Järelmaitsena on tunda kuivatatud ja röstitud liha.

Selle õlle põhikoostisained on Colorados kasvatatud oder, linnased, humal. Lisaks on õlles ka väike kogus meresoola. Kaheksa barreli kohta pannakse ka 11 kilogrammi käsitsi lõigutud ja röstitud pullimune.

Rocky Mountain Oyster Stout saigi nime Colorado delikatessi – küpsetatud pullimunade järgi.

Nimetatud õlu jõuab esmakordselt müüki 8. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles