«Tähelaev» jõuab 300. saateni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kompuse asemele uudistesaatesse uut ankrut ei otsita.
Meelis Kompuse asemele uudistesaatesse uut ankrut ei otsita. Foto: ERR

Sel pühapäeval läheb 300. korda ETV eetrisse «Tähelaeva» saade. Ümmarguse numbriga saates on üks tähtpäev veel - Untsakad tähistavad sel sügisel oma 20. sünnipäeva ning külas on ansambli liider ja solist Margus Põldsepp.

Saatejuht Meelis Kompus sai enda sõnul alles vahetult enne salvestuse algust teada, et tegu on juubelisaatega, nii et rõhutatud pidulikkust eetris ei näe, kuid eriline on see saade tema meelest küll.

«Untsakaid armastavad kõik. Tore, et «Tähelaeva» ja Untsakate sünnipäevad kokku langesid ja Margus Põldsepp oli nõus saatesse tulema. Saates kõlab palju muusikat. Võin kinnitada, et osalejad hakkavad näiteks täiesti ootamatul hetkel laulma. On mitmeid huvitavaid kohtumisi.»

«Intervjuusid on tehtud kaugel Lõuna-Eesti metsade vahel ja isegi maapõues, sügaval metsavendade punkris Ennuksemäel, millel on kahjuks väga verine ajalugu... aga laul kõlab ka seal,» kirjeldas Kompus. Ta lisas, et saade sündis tänu Margus Põldsepa avatud olekule väga lihtsalt.

Esimene «Tähelaev» läks eetrisse 2004. aasta jaanuaris. Režissöör Kalev Lepik pakkus algselt välja idee dünastiatest, teine režissöör Elo Selirand aga sõpruskondadest, nii et esimene saade oligi Kõrvitsatest, teine Taskadest, seejärel Sillamaadest ja siis juba paljudest teistest tuntud peredest.

Keskmesse oli võetud pere üks noorematest tegijatest ja kultuurivallas tuntud inimesed. Muud valdkonnad (teadus, poliitika, meditsiin, juura jm) tulid hiljem juurde.

«Tähelaeva» produtsendi Kaia Häelme arvates on saate pika ea üks põhjusi selles, et inimest huvitab alati teine inimene. «Persoonisaated on ikka vaadatavad olnud. On ju võimalus saada tuttavaks nendega, keda tead ainult kas nime- või nägupidi, aga inimesest endast muud eriti midagi.»

Saadet on aastate vältel juhtinud Andres Kuusk, Andres Raid, Anu Säärits, Ave-Marleen Rei, Diana Lorents, Elektra, Elis Aunaste, Grete Lõbu, Hannes Hermaküla, Heidy Purga, Ilmar Raag, Johannes Tralla, Joonas Hellerma, Jüri Aarma, Kadri Hindrikus, Kaileen Mägi, Kati Murutar, Katrin Vaga, Katrin Viirpalu, Kärt Anvelt, Lembitu Kuuse, Liina Randpere, Margit Kilumets, Margus Saar, Marko Kaljuveer, Mati Talvik, Meelis Kompus, Piret Jõemägi, Priit Hummel, Priit Kuusk, Rasmus Kagge, Reet Linna, Reet Oja, Ruth Alaküla, Siiri Ottender, Sven Paulus, Toomas Luhats, Urmas Vaino ja Vahur Kersna jt.

Juubelisaate toimetaja on Marika Kaasik, režissöör Kalev Lepik.

«Tähelaev» on ETV eetris pühapäeva hommikuti kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles