Näitemängupäeval näeb etendusi täispikkuses

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Homme kell 11 algab Paide kultuurikeskuses IX Järvamaa näitemängupäev, kus astub lavale seitse näitetruppi kaheksa etendusega.


Kultuurikeskuses projektijuht Tiia Tamm sõnas, et päev on arvatavasti päris pikk, sest kõik etendused on vaadatud alles õhtul kella kuueks. «Esimesel seitsmel aastal näitasid trupid katkendeid oma lavastustest, alates eelmisest aastast püüame päeva ära mahutada täispikkuses etendusi,» selgitas ta. «Kindlasti on see meeltmööda publikule, sest saab ju ära näha kogu lavaloo algusest lõpuni.»


Tamm ütles, et lavale astuvate truppide seas on nii vanu kui ka uusi. «Pikima näitemängupäevastaažiga on muidugi Koeru huviteater, mitmeid kordi on sellel päeval üles astunud ka Alburahva teater, Paide huviteater ja Paide teatriring Helmekee,» ütles ta. «Samas näeme uute tegijatena Paide noorte Loomingulist Triot, Kesk-Eesti teatritruppi KETT ja Koeru huviteatri noortetruppi.»
Päev lõpeb külalisetendusega Tallinnast. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles