Kaamera tabas tapatalgupaigas «kummituse»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummitus
Kummitus Foto: blogspot.com.

Suurbritannia ühe vanima kindluse, Yorki kindluse Cliffordi tornis jäi turistide tehtud fotole ka midagi valget ja hõljuvat, mis foto teinute arvates võib olla kummitus.

Karen Cussons laenas kaamerat oma vennale, kui viimane möödunud aasta detsembris läks koos tüdruksõbraga Yorki kindlust külastama, vahendab Daily Mail.

Pärast Cliffordi tornis tehtud fotode ilmutamist oli piltidel näha  ka midagi sellist, mida turistid palja silmaga tähele ei pannud.

Fotodel on näha valget udu või sigaretisuitsu meenutav pilv.

«Selles ruumis polnud pildi tegemise ajal peale minu venna ja tema tüdruksõbra mitte kedagi. Mu vend seisis foto tegemise ajal oma kallima seljataga,» selgitas Karen Cussons.

Cussonsi perekonna arvates võis fotodele jääda kummitus, kuid kummalisi pilte näinud perekonnatuttavate arvates võib tegemist olla suitsuga.

Kohalike ajaloolaste sõnul on Yorki kindlus seotud keskaegse veretööga. Aastal 1190 peitsid 150 kohalikku juuti ennast hullunud rahvamassi eest Cliffordi torni. Sinna peitunud tapeti lõpuks julmalt või tegid ise enesetapu.

Kohalikus folklooris on säilinud legend, mille kohaselt surmatöö aastapäeval hakkab Cliffordi torni seintest verd voolama.

Aastasadade jooksul on selles kindluses veel inimesi vägivaldselt otsa leidnud.

Mitmed kohalikud vaimudega tegelevad ühendused on veetnud Cliffordi tornis öid, lootes kummituste kohta asitõendeid hankida ja nende sõnul on nad need ka leidnud.

«Tondipüüdjate» kinnitusel on Yorki kindlus Suurbritannia üks kummitusterohkemaid kindlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles