Festivali lõpetab “Kiviaja Kalle”

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval etendub Endlas noorte muusikal "Kiviaja Kalle".
Pühapäeval etendub Endlas noorte muusikal "Kiviaja Kalle". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädala Pärnus väldanud laste ja noorte festivali „Muusikamoos“ komponentidest on jäänud veel vaaritada „Koorimoos“ ja „Muusikalitort“.


Laupäeval, 28. märtsil kell 17 laulavad Pärnu kontserdimaja kammersaalis Narva koorikooli ja Pärnu Kunstide maja poistekoor. Noormeeste esinemiste vahel astub üles konkursil „Ümin“ grand prix’ pälvinud Toomas Volli laulustuudio neidudeansambel.



Narva koorikooli poistekoori on asutanud 1992. aastal dirigent Mihhail Gorjušin. Koor on korduvalt osalenud laulupidudel ning slaavi kultuuri päevadel Tallinnas ja Narvas. Kontserdikoori repertuaaris on eesti, lääneeuroopa ja vene nüüdisaegne ning vaimulik muusika.



Pärnu Kunstide maja poistekoor on loodud 1998. aastal Helvi Treibluti ja Anne Uusna eestvõttel. 2001. aastast on koori dirigendid Marika Pärk ja Evelin Mei.



Toomas Volli laulustuudio neidudeansambel tegutseb teist hooaega. Kõik ansambli liikmed laulavad ühtlasi neidudekooris Argentum Vox. Pärnu linna ja maakonna vokaalansamblite konkursil „Ümin 2009“ pärjati ansambel grand prix’ga.



Pühapäeval aga esietendub Endla teatris Piret Ripsi ja Leelo Tungla muusikal „Kiviaja Kalle“ Kunstide maja noorte lauljate, tantsijate ja näitlejate esituses. Teos on spetsiaalselt tellitud Kunstide maja 60. aastapäevaks. Muusikali on lavastanud Rein Laos ja Mart Tõnismäe, muusikajuht on Anne Uusna ning liikumisjuhid Kersti Adamson ja Janne Ristimets.



Muusikal on lugu inimhingedest, kes püüavad leida teed mõistmise ja armastuseni. „Kiviaja muusikust Kallest pajatav lugu on mul südamel olnud juba üsna pikka aega ja olen temast teinud õige mitu varianti,“ tutvustab muusikali libreto autor Leelo Tungal.



„Olin väga kurb, et Hendrik Toompere seenior, kellel oli kavas loo esimest varianti lavastada, ei jõudnudki seda plaani ellu viia. Nüüd on „Kiviaja Kallest“ saanud muusikal, mida kunagise hea kolleegi mälestusele pühendades olen eriti rõõmus, et see tuleb noorte andekate näitlejate esituses lavale just Hendriku sünnilinnas Pärnus.“



Pärast muusikali, kell 19 on kõik huvilised oodatud Teatrikohvikusse festivali lõpujämmile ansambli Nuumen eestvedamisel, samas näidatakse filmikojas valminud muusikavideoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles