Eric Clapton tähistab kontserdiga Riias karjääri 50 aasta täitumist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Clapton
Eric Clapton Foto: promo

5. juunil 2013 esineb Riias, Arēna Rīgal üks maailma parimaid kitarriste, laulja ja helilooja Eric Clapton. Uue turneega tähistab mitmekordne Grammy auhinna võitja oma karjääri 50. aasta täitumist. Läti pealinnas esineb Eric Clapton oma bändiga.

Järgmisel aastal tähistab Eric Clapton enda 50. aastat professionaalse muusikuna - 1963. aastal liitus ta bändiga Yardbirds. Et pidada pidulikult lavaloleku juubelit, esineb muusik kontsertidega valitud kohtades.

Lisaks esinemistele kodumaal, Inglismaal, annab ta veel vaid 14 kontserti Euroopas, sealhulgas kaks showd Baltikumis - Leedus ja Lätis.

Eesootavad kontserdid tähistavad artisti lavale naasmist pärast aasta kestnud pausi kontserttegevuses, mis põhjendatud Claptoni tööga salvestusstuudios - 2013. aasta alguses on temalt oodata uut albumit.

Riias esineb Eric Clapton 5. juunil Arēna Rīgal. Läti pealinna tuleb ta oma bändiga, mille muljetavaldavasse koosseisu kuuluvad sellised tuntud muusikud nagu Doyle Bramhall II (kitarr), Steve Jordan (trummid), Chris Stainton (klaver ja klahvpillid), Willie Weeks (bass), Paul Carrack (orel ja klahvpillid), Greg Leisz (kitarr),  Michelle John ja Sharon White (taustavokaal).

Pika karjääri jooksul on Eric Clapton tegutsenud mitmetes bändides (Cream, Yardbirds, John Mayall & the Bluesbreakers, Derek and the Dominos), andnud välja külluslikus koguses albumeid, esitanud lugematuid väljamüüdud kontserte, saanud suure tunnustuse ja pideva muusikakriitikute heakskiidu osaliseks ning näidanud järjepidevalt oma andekust legendaarse kitarrimänguoskusega.

Muusikaajakiri Rolling Stone on Claptonit nimetanud üheks tähtsaimaks ja mõjuvõimsaimaks kitarrimängija, kes üldse kunagi elanud on, nii tänapäeval kui ka tulevikus elab.

«Clapton tegi kitarrimängijast bändi kõige tähtsama liikme ning igal kitarristil on tema ees suur tänuvõlg. Eric on loonud fundamentaalse kitarril mängimise keele, kahendkoodi, mida igaüks tänase päevani kasutab,» kirjutas mainekas väljaanne.

Clapton on aastate jooksul andnud oma panuse mitmete artistide albumite valmimisel. Kõige tuntum näide on tema partii George Harrisoni loos «While My Guitar Gently Weeps», mis kõlab albumil «The Beatles» («The White Album»).

Eric Clapton on ainus muusik, kellest on kolm korda saanud Rock & Roll Hall Of Fame’i liige - seda nii Yardbirds’i ja Cream’i bändiliikme kui sooloartistina. Samuti on ta pälvinud 18 Grammy auhinda.

Piletid Eric Claptoni Riia kontserdile tulevad vabamüüki neljapäeval, 4. oktoobri hommikul kell 10 Ticketpro internetipoes ja kõigis Ticketpro müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Piletihinnad algavad 36 eurost.

FBI ConcertClub’i liikmed saavad pileteid osta alates teisipäevast, 2. oktoobrist. FBI ConcertClub’i liikmeks saab tasuta registreeruda siin.

Eric Claptoni Riia kontserdi produtsent on BDG Music koostöös LiveNationiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles