Mille järgi tunneb Toomas Volkmann tippmodelli tänaval ära?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurihuviline multi­talent: Toomas Volkmann 
armastab luulet lugeda.
Kultuurihuviline multi­talent: Toomas Volkmann armastab luulet lugeda. Foto: Peeter Langovits

Eesti üks mainekamaid fotograafe Toomas Volkmann, kes oli ka saate «Eesti tippmodell» esimese hooaja üheks žüriiliikmeks, on eluaeg olnud seotud kunsti ja moega. Buduaar uuris loomingulise hingega fotograafi käest, mille järgi tunneb tema ära potentsiaalse tippmodelli - millised on need eripärad, mida vaid oma ala professionaalid märgata oskavad.

Võiks arvata, et tõelise tippmodelli tunneb juba kaugelt ära, kuid tegelikult on otse vastupidi. Toomas, kes on ise pildistanud lugematutel kordadel tippmodelle, näeb juba eemalt, kes modelliks sobib ja kes mitte.

«Potentsiaalne modell sulandub halli massi sisse ära ja tavainimene teda niiöelda «leida» ei oska. Umbes 14-15aastaselt on tüdukud oma pikkuse enam-vähem välja kasvanud, tulevase modelli tunneb ära tema hoiakust ja omapärast ja just selles vanuses hakkab see välja paistma.»

«Nad pole üldjuhul klassis kõikide poiste lemmikud, vaid pigem teistsugused, tänapäeva modell pole klassikaliselt ilus. Isegi väljendit «Inetu pardipoeg» julgeksin siinkohal kasutada. Neil on võibolla isegi liiga pikad käed, keha ja jalad, väike pea ja pisike nägu, pikkus vähemalt 172 cm - need kriteeriumid on paratamatud,» toob Toomas välja kindlad jooned, mille järgi professionaalid tänaval potentsiaalse modelli ära tunnevad.

«Need lihtsalt kena välimuse ja keskmise kasvuga neiud, kes küll kooli ajal on poiste seas populaarsemad, ei ole modellitüüpi. Tegelikult peaks üldse ütlema, et modell on eraldi tõug, nad on nii teistsugused.»

«Nad ei armasta end meikida, pole kunstküüsi, juuksepikendusi, ripsmepikendusi ega tikk-kontsi ja leopardimustrilist kasukat, millega paljud neiud end tänapäeval ehtida armastavad. Nad ei taha igapäevaelus välja paista,» ütleb Toomas ja jätkab: «Aga kui modellile on tehtud meik, soeng, seljas on kaunid rõivad, siis ta mõjub meeletult kaunina. Modell on nagu lõuend - ta kannab perfektselt välja kõik riided ja soengud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles