Tartus mängib ühtaegu 17 teatrit

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeriku gümnaasiumi näitetrupp mullu „Sahkermahkerit" mängimas.
Veeriku gümnaasiumi näitetrupp mullu „Sahkermahkerit" mängimas. Foto: Sille Annuk

Tartus Athena keskuses toimub 3.-5. aprillini festival "Kooliteater 2009", millel osalevad 17 gümnaasiumi näitetrupid.

Jutuks festivali peakorraldaja Hedi-Liis Toome sõnul teenib üritus mitut eesmärki. Esmalt seda, et kooliteatritele avaneb Tartus võimalust näidata oma oskusi, ent heita pilku ka teiste tegemistele. Teiseks kuulda professionaalide hinnangut tehtule.
„Igale etendusele järgneb privaatne arutelu žüriiga," ütles peakorraldaja. „Nii saavad noored näitlejad tulevikku silmas pidades väärtuslikke näpunäiteid."

Festivalil üles astuvate kooliteatrite repertuaar on väga mitmekesine, seal on nii omaloomingulisi tükke kui klassikat.

Nii jõuab lavale eestluseteemalistest esseedest võrsunud näidend, mis esitab noore inimese ausa nägemuse praegu toimuvast, kuid ka Shakespeare'ist inspireeritud lavastusi. Võrumaalt trupp mängib maha etenduse, milles ei lausuta sõnagi.

Festivalil valitakse välja parim trupp ehk gümnasistide tänavune parim kooliteater.


Kooliteatrite festivali peetakse 27. korda, esimene toimus 1982. aastal Rakveres Valdur Liivi ja Maret Oomeri eestvedamisel ja sellel osales 11 truppi.

Et festivalist osa võtta soovijate arv kasvas kiiresti, hakati 1990. aastast alates korraldama eraldi festivale keskastmele (5.-9. kl) ja keskkooli õpilastele.
Aastast 2002 toimub igal aastal ka algklasside festival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles