Miljonimängus võideti 8000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänase TV3 saate «Kes tahab saada miljonäriks?» esimene mängija Hannes takerdus seitsmenda küsimuse juures.

Selles taheti teada, millises vabrikus töötab Bizet maailmakuulsa ooperi «Carmen» nimikangelane, kas lina-, õmblus-, ketrus- või tubakavabrikus. Hannes kasutas ära õlekõrre 50:50 ning alles jäid variandid ketrus- ja tubakavabrik. Siis helistas ta sõbrale, kes teadis kindlalt, et vastus on tubakavabrik.

Järgmine küsimus «Kes oli X noorte laulupeo «Ilmapuu» kunstiline juht?» osutus samuti keeruliseks. Vastusevariandid olid Peeter Perens, Aarne Saluveer, Raul Talmar ja Hirvo Surva. Mängija küsis abi publikult, kellest 63 protsenti pakkus Aarne Saluveeri, mis oligi õige.

Üheksas küsimus jäi mängijale viimaseks. Taheti teada, kas 2008. aasta lind on hänilane, kanakull, teder või luik. Hannes ei teadnud, et aasta lind on teder, ning otsustas 8 000 krooni välja võtta.

Teisena sai mängu Inge, kellele sai esimeseks takistuseks 500 krooni küsimus, mis tahtis teada, kas Ahvenamaa ametlik keel on soome, rootsi, norra või inglise. Inge lasi kaks vastusevarianti eemaldada ning alles jäid inglise ja rootsi, millest valis viimase ja õige.

Järgmisena valmistas peavalu kaheksas küsimus: «Mis on päsmer, kas kaalunui, kasekäsn, püksinööp või riidest suss?». Mängija kasutas publiku abi, kellest 77 protsenti pakkus õiget vastust - kaalunuia.

32 000 krooni küsimus «Millisest materjalist on Jaapani Kendo mõõk shinai?» jäi mängijale viimasek. Variandid olid karastatud klaas, pambus, metall ja kirsipuu ning Inge otsustas helistada sõbrale, kes pakkus vastuseks metalli.

Inge pani lukku metalli, kuid paraku oli õigeks vastuseks bambus, ning viis koju 1 000 krooni.

Kolmandana pääses nobedate näppude voorust läbi Tarmo, kelle mäng jätkub järgmises saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles