Endometrioos annab naistele atraktiivsema välimuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endometrioos annab naistele atraktiivsema välimuse?
Endometrioos annab naistele atraktiivsema välimuse? Foto: SCANPIX

Itaalia teadlaste sõnul annab endometrioos naistele atraktiivsema välimuse, samas aga võib keskmisest kenam välimus viidata günekoloogilisele probleemile.

Uuring näitas, et 31 protsenti nasiis, kellel on raske endometrioos, on atraktiivsed või väga atraktiivsed, kirjutab Live Science.

Kerge endometrioosiga naiste seas on kena välimusega naisi kaheksa protsenti. Ilma endometrioosita naiste seas on umbes üheksa protsenti keskmisest kenama välimusega.

Milano Universita degli Studi günekoloogi Paolo Vercellini sõnul on endometrioosi tekkevõimalused suuremad väga naiseliku kehaga naistel.

Naiste suurt atraktiivsust seostatakse kõrge östrogeeni tasemega.

Endometrioosi puhul asub emaka limaskesta (endomeetriumi) kude väljaspool emakat, näiteks munasarjades, põies, jämesooles ja vaagnapiirkonnas.

Endometrioosi esineb 5 – 10 protsendil naistest.

Teadlased uurisid 100 naist, kellel oli raske endometrioos, 100 naist, kellel oli kerge endometrioos ning 100 naist, kellel ei olnud endometrioosi.

Enamik uuringus osalenud olid 20 – 30-aastased.

Kaks naissoost ja kaks meessoost arsti, kellel puudusid andmeid naiste endometrioosi kohta, määrasid viiepunktilises skaalas, kui atraktiivsed nad on.

Ka arvutati välja naiste kehamassi indeks ning mõõdeti piha ja puusade ümbermõõt.

Samuti andsid naised andmed oma seksuaalse aktiivsuse kohta. Uuring näitas, et rasket endometrioosi esines neil naistel, kelle esimene seksikogemus oli 18-aastaselt.

Need naised olid ka teismelisena keskmisest kenamad.

Teadlaste sõnul on sellised kehalised karakteristikud nagu keha suurus, kehamassi indeks, juuksevärv, silmavärv ja rasvakihi jagunemine kehal endometrioosiga naistel erinev.

Uurijate sõnul ei ole lõpuni selge, miks raske endometrioosiga naised on atraktiivsemad, kuid östrogeenil võib olla oma roll mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles