Täna algab seitsmes Disainiöö

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Paula Kübardi "Taburet"
Pildil Paula Kübardi "Taburet" Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tänasest pühapäevani kestab seitsmes «Disainiöö». Festivali tippsündmus on reede õhtul Lennusadamas, kus Eesti disainiauhindade galal tunnustakse parimaid. Auhinnagalat ilmestab Oskar Metsavahi moeshow.

««Disainiöö» mitmekülgsest programmist, mis tutvustab nii kohalike kui teiste maade disainerite loomingut, peaks iga disainihuviline midagi meelepärast leidma,» rääkis festivali peakorraldaja, Eesti Disainerite Liidu esimees Ilona Gurjanova.

Konkursside nominentide töödega saab tutvuda netis ja näitustel. Täna kell 18 avatakse Tallinnas LHV panga peakontoris graafilise ja veebidisaini ning teenusedisaini preemia, samuti noore disaineri preemia SÄSI nominentide tööde näitus. Tund aega hiljem esitletakse arhitektuuri- ja disainigaleriis tootedisainiauhinnale Bruno pürgijate töid.

Festivali keskne koht on Rotermanni kvartal. Rotermanni platsil saab mõõtu võtta Taani disainiauhindade Index ja Leedu disainiauhinna nominentidega. Ulatuslik rahvusvaheline näitus Elevaatori hoones tutvustab tootedisaini uudiseid. Skandinaavia disainimööbli galerii NORR11 ruumides esitletakse disainikonkursi NORR11 finalistide töid.

Keskkonna ligipääsetavusele keskendub homme südapäeval Viru keskuses avatav rahvusvaheline väljapanek «Cities For All». Soolalaos tunnustab «Rodchenko 120» konstruktivismi rajajat Aleksandr Rodchenkot ja seal saab tutvuda ka moodsa vene plakatiga.

Tavapäraselt on festivali kavas erinevad töötoad, kiirloenguid saab jälgida «Pecha Kucha» õhtul, noortele disaineritele on suunatud «Portfolio café», kultuuripealinna Guimarãesi egiidi all stardib Balti jaamast kunstirong «Cosmic Underground».

«Disainiööle» paneb särava punkti liikuv installatsioon «Trash to Tren», mis ühendab endas väärtustava taaskasutusmoe, toote- ja ruumidisaini.

Festivali tõmbekeskuseks on lisaks Rotermanni kvartalile Eesti Disaini Maja Kalasadamas, kus asub ka disainiööklubi. Kõik näitused jäävad avatuks kuni septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles