Juubilar Kurvits ideepuudust ei tunne

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu näitusel näeb põhiliselt Kurvitsa Egiptuse-teemalist graafikat.
Pärnu keskraamatukogu näitusel näeb põhiliselt Kurvitsa Egiptuse-teemalist graafikat. Foto: Urmas Luik

Pärnu keskraamatukogu 1. korruse galeriis on Aivar Kurvitsa 50 aasta juubelile pühendatud graafikanäitus “Külastades Egiptust”.


Mõni aeg tagasi avas Kurvits oma maalinäituse Tallinnas riigikogus. “Tallinnas läks väga hästi,” oli mees rahul. “Huvitav oli riigikogus ringi vaadata, Pärnumaa kuu avamise puhul oli seal palju esinejaid.”



Kurvitsat on kunst huvitanud juba lapsena, aga “korralikult tegema”, nagu mees ise ütleb, hakkas ta alles 15 aastat tagasi, kui sõbrad näitasid tema pilte Non Grata inimestele ning Kurvits Academia Non Gratas õppima asus.



“Tingimused olid head ja mulle meeldis seal,” meenutas Kurvits. “Õppisin ära mitu mind huvitavat tehnikat, nagu linool, nõelgraafika jt, olen isegi multifilmi teinud. Samuti õppisin arvutit kasutama.”



Praegu maalib mees oma ateljees iga päev, vahel lühemat aega, vahel kaheksa tundi järjest. Põhiliselt tegeleb ta õlimaaliga.



15 aasta jooksul on mees maalinud paljudel teemadel, ise ei pea ta ühtegi neist teistest armsamaks. Laiemalt tuntud on tema tööd Egiptuse vaaraodest ja püramiididest. Praegu tegeleb Kurvits linnavaadetega, plaanis on Pärnu-teemaline näitus Lätis Cesises.



Oma jutu järgi reisib Kurvits küllalt vähe, aga kui õnnestub kusagil ära käia, jätkub tallele pandud muljeid kauaks. Nii on sündinud tööd Soome ja Läti reisidest aga inspiratsiooni saab ta ka näiteks raamatutest.



Tulevikuplaanide ja ambitsioonide kohta ütleb Kurvits, et eks hiljem paista, tüdimust ja ideepuudust ta igatahes ei tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles