Noored naiskunstnikud avavad näituse

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berbel Lätti maal näituselt "Midagi head" uue kunsti muuseumis.
Berbel Lätti maal näituselt "Midagi head" uue kunsti muuseumis. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Homme, 25. märtsil kell 18 avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis kahe noore naiskunstniku Berbel Lätti ja Pamela Peepsoni maalide ja joonistuste näitused.


Berbel Lätti väljapanek kannab nime “Midagi head”. Lätt õpib Eesti kunstiakadeemia kolmandal kursusel graafilist disaini.



“Mulle meeldib maalida ja maalin ainult seda, mis mulle meeldib, ja nii, nagu mulle meeldib, reeglina ainult seda, mida tahaksin oma koduseina kaunistamas näha,” nendib kunstnik. Lätt on osalenud Eesti Panga mündikonkurssidel ja jõudnud oma töödega kahel korral esikolmikusse.



Pamela Peepsoni tööd kannavad näitusena nime “Infinitimacy”.



Peepsoni kunstilisele arengule panid aluse Tallinna Kevade tänava kunstikool ning Tallinna Prantsuse lütseum, mille ta lõpetas 2003. aastal. Järgnes Tallinna ülikooli kunstiosakond, seejärel eneseotsingud Hispaanias, Prantsusmaal ja Taanis.



“Kõige rohkem soovin, et minu pildid ärataksid vaatajas iseenda,” avaldab Peepson. “Just selle, kes on natukene unarusse jäänud. Natuke naiivsust ja seda äratuntavat siirust, mida leiame tänapäeval vaid kõige pisematelt. Ma loodan, et inimesed suudavad ning julgevad rohkem pühenduda sellele, mis on tegelikult kõige tähtsam, et nad oskaksid leida aega kapinurka tolmuma jäänud kirgede ja unistuste jaoks.”



Näitused on avatud 12. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles