MTV Baltikumi nädala FRESH video on Chungin & The Strap-On Faggots «Zehn Jahre Alt»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chungin & The Strap-On Faggots - «Zehn Jahre Alt».
Chungin & The Strap-On Faggots - «Zehn Jahre Alt». Foto: Youtube

23.-29. märtsini pakub MTV Baltikum oma vaatajaile postmodernistlikku diskursust elektropungist, uue laine retuusimoest ja lo-fi videokunstist. Alanud nädala MTV FRESH lugu on Eesti diskopungi bändi Chungin & The Strap-On Faggots video «Zehn Jahre Alt».

Chungin & The Strap-On Faggots on postmodernne bänd, kelle jaoks pole punk mustvalge vastandumine, vaid popkultuuri eri tahkude süntees.

Seniajani on nad pälvinud tähelepanu kui hoogne ning hullumeelsuseni kelmika solistiga kontsertansambel, jaganud kodumaiseid lavasid nii igipüsivate legendide kui ühekordsete popsensatsioonidega, vändanud olematute eelarvetega, kuid igati söödavateks tunnistatud muusikavideosid («Victor», «Professional Skinny Girl»), mis on jõudnud ka MTV Eesti mängukavva. FRESH-rotatsiooniga on «sträpakad» aga saavutanud midagi üsna ennekuulmatut.

MTV FRESH staatuse ehk kõrgeima võimaliku mängukordade arvu MTV eetris pälvivad kõige värskemad, aktuaalsemad ja muljetavaldavamad muusikavideod kogu maailmast, mis jõuavad nädala jooksul vähemalt 50-70 korda ekraanile.

MTV Baltikumi kahe ja poole aastase tegutsemisaja jooksul on kohalike artistide videoile määratud FRESH-rotatsiooni 15 korral. Enamjaolt on see au osaks langenud kas oma maal või kogu Baltikumis tuntud tegijate (Brainstorm, Tanel Padar & The Sun, Kerli, Happyendless) hittlugudele, nii et seni üsna hoolega laia publiku eest peidus püsinud Eesti diskopungi bändi saksakeelne cover Hollandi uue laine bändi The Tits 1978. aasta loost „Daddy Is My Pusher“ on selles reas üsna anomaalne nähtus. Nagu ka Balti Filmi ja Meediakooli tudengite filmitud video peaaegu olematu eelarve, mille põhikuludeks olid kümmekond erinevat tapeeti (dekoratsioon) ning kohv ja võileivad (kütus).

«Nii fresh kui veel olla saab,» kommenteeris Eesti punkbändi eetrivallutust MTV Baltikumi muusikajuht Vidmantas Cepkauskas. «Rock’n’roll!»

MTV esitleb Chungin & the Strap-on Faggotsit ka sel laupäeval, 28. märtsil Club Hollywoodis kevadise muusika suursündmuse Tallinn Music Week raames toimuval showcase'il «MTV Presents: Baltic-Nordic Attack!»

 

 

Chungin & The Strap-on Faggotsi MTV FRESH intervjuud saate lugeda SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles