Lähte kooli juht aluspesus õpilastest: me ei osanud seda ette näha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rebaste ristimisest Lähte Ühisgümnaasiumis, Pärnu Koidula Gümnaasiumis ja Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis Postimehe toimetuseni jõudnud pildid, millel aluspesus kümnendikud poseerisid, andis põhjuse küsida kommentaari ka koolijuhtidelt. Toimetuse küsimustele vastab Lähte Ühisgümnaasiumi direktor Üllar Loks.

Mida arvate rebaste ristimise traditsioonist?

Rebaste ristimine on koolides olnud traditsiooniks juba paarkümmend aastat. Selle ärakeelamine pole minu arvates õige,  küll aga tuleks seda suunata nii, et keegi ei tunneks ennast selles protseśsis halvasti või alandatuna.
 

Kas noored on traditsiooni kuritarvitanud?

Traditsiooni kuritarvitamist võib ette tulla, tihti aga minnakse üle piiride pigem mõtlematusest või uljusest.
 

Mis võiks jääda rebaste ristimise piiriks?

Piiriks olgu sündsad ja sõbralikud naljad. Või siis pigem sellised üritused, mis aitaksid kaasa üksteise tundmaõppimisele ja koostöö arendamisele. Eriti juhul, kui tuleb kokku palju 10. klassi õpilasi, kes üksteist varasemast ei tunne.
 

Kas olete kooli poolt andnud juhiseid õpilastele, mis ristimistel sobilik pole?

Seekordne kava oli kooli juhtkonnaga läbi arutatud, kahjuks ei osanud meie ka ette näha, milleni võib viia üks lõpuni lahtikirjutamata number.
 

Kuidas kommenteerite rebaste ristimisel tehtud fotosid?

Meie kooli fotod olid 3. ja 5. , kus oli pildistatud situatsioone, mis tekkisid riietest keti moodustamise korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles