«Laululahingus» võidutsesid Rakvere ja Tartu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ärapanija» 200. saate salvestus
«Ärapanija» 200. saate salvestus Foto: Jelena Rudi

Laupäevaõhtuses hoogsas ETV saates «Laululahing» sööstsid võistlustulle Rakvere gümnaasiumi segakoor, Kammerkoor A. Le Coq Tartust ning Toompea laulukoor.

Seekordne žürii üllatusliige oli armastatud ärapanija Peeter Oja.

I voor

Toompea laulukoor - Rannap/Arder «Õunalaul»

Aarne Saluveer sai juba esimesest taktist aru, et tegemist on hääleka seltskonnaga. Peeter Oja oli hämmingus: «Hämmastavalt üks hingamine oli.» Maire Aunaste nalja ei teinud ja ütles, et tema jaoks oli laul liiga pikk ja igav. Ta sai sel ajal hoopis rõivaste peale mõelda.

Kammerkoor A le Coq - Simon/Aimla «Himaalaja»

Peeter pidas esitust väga uhkeks: «Ma üldse ei kaheldnudki, et õlletootjad laulda ei oska, muidu ei tule õlu välja. Sooritus oli perfektne.» Aarne arust oli laul vahune, kihisev ja talle see meeldis. Mairel on selle kooriga eriline suhe, sest Tartu Õlletehas oli tema esimene töökoht pärast üheksandat klassi. 

Rakvere Gümnaasiumi segakoor - Targo/Sillamaa «Vikerkaar»

Maire ütles, et tüdrukutel olid jalad nagu pulgakommid ja poisid olid ka ponksid. Refrääni kohal oleks poisid võinud vaadata ilusate tüdrukute mitte žürii poole. Peetri meelest oli väga tšill lugu. Aarne arvates olid meeshääled väga head.

II voor

Rakvere Gümnaasiumi segakoor - Terminaator «Juulikuu lumi»
Toompea laulukoor - Voldemar Kuslap «Hetked»
Kammerkoor A le Coq - Vitamiin «Linda, Linda»

Aarne hindas popurriid imeliseks. Peeter oli suisa sõnatu, et nii palju sõnu saab üldse pähe õppida. Mairele avaldas muljet Rakvere koori kirglikkus, õlletehase koori naisi pidas ta naiselikuks ja Toompea koori kohta igaks juhuks oma tõelist arvamust ei avaldanud.

III vooru laul esitati koos tuntud Eesti lauljaga, kelleks oli Koit Toome.

Televaatajate lemmikuna sai edasi Rakvere Gümnaasiumi segakoor ning žürii valis parimaks A le Coqi kammerkoori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles