Stonehenge põhjustab liiklusõnnetusi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stonehenge
Stonehenge Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et megaliitehitis Stonehenge viib autojuhtide tähelepanu teelt kõrvale ning selle tõttu leiab Stonehenge`i juures aset üsna palju liiklusõnnetusi.

Uuring näitas, et Stonehenge`is mööda sõitvatest autojuhtidest umbes kolmandik heidab pilgu vaatamisväärsusele, mitte ei jälgi teed, kirjutab The Telegraph.

14 protsenti autojuhtidest aeglustab käiku, et megaliitehitist vaadata.

Wiltshire`i teel sõitvate autojuhtide pilk läheb mööda sõites kolmel korral Stonehenge`ile ning vaatamise pikkus igal korral on enamvähem 3,74 sekundit.

See tähendab, et üle 60 kilomeetri tunnis sõitvad juhid ei jälgi teed 200 meetri ulatuses.

Stonehenge`i imetlema jäänud autojuhtidest 13 protsenti on sattunud õnnetusse.

Uuringusse oli kaasatud 2000 autojuhti.

Uurijate sõnul on autojuhtide jaoks Stonehenge Briti saarte kõige ohtlikum vaatamisväärsus. Teisel kohal on ohtlikkuselt Gateheade`is asuv skulptuur Angel of the North, mis kujutab inglit.

Kolmas on ohtlikkuselt  Lancashire`is asuv Blackpool Tower.

Esimese vaatamisväärsus juhib tähelepanu kõrvale 18 protsendil ja teine 12 protsendil juhtidest.

11 protsenti juhtidest on oma tähelepanematuse tõttu sattunud nende kahe vaatamisväärsuse juures liiklusõnnetusse.

Autojuhtide tähelepanu viivad kõrvale veel Šoti mägismaa, Londonis asuv parlamendihoone, Windsori loss, Tower Bridge, Bristoli rippsild, Somerseti Cheddari kuru ja Severni sild üle Severni ja Wye jõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles