Galerii: täna esilinastub tõsieluline «Charlie Wilson's War» («Charlie Wilsoni sõda»)

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Roberts ja Tom Hanks ning stseen filmist «Charlie Wilson's War» («Charlie Wilsoni sõda»)
Julia Roberts ja Tom Hanks ning stseen filmist «Charlie Wilson's War» («Charlie Wilsoni sõda») Foto: SIPA / SCANPIX

Alates tänasest jookseb Eesti kinodes tõsielul põhinev koomiline draama «Charlie Wilson's War» («Charlie Wilsoni sõda»), mis kandideerib kõrvalosatäitja Oscarile.

Film oli üles seatud ka viies Kuldgloobuse kategoorias.

Käesolev on tõestisündinud lugu sellest, kuidas naistemehest kongresmen, probleemne CIA agent ning varakas Texase seltskonnadaam ühendasid jõud ning lükkasid käima kõigi aegade suurima salaoperatsiooni, mille tulemuseks oli NSV Liidu vägede väljatõrjumine Afganistanist.

Kongresmen Charlie Wilson (Tom Hanks) on tuntud kui mees, kelle võib leida mullivannist koos stripparite ja kokaiiniga. Mis ei tähenda aga, et tegu oleks halva inimesega! CIA veteran Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman) on liikunud karjääriredelil aastatega visalt eikuhugi, vihates seetõttu nii otseseid kui kõrgemaid ülemusi, kuid mitte oma riiki.

Joanne Herring (Julia Roberts) on jõukuselt kuues naine Texases, kes tunneb, et tema püha kohus on teha kõik selleks, et Afganistani anastanud punane aggressor saaks karistatud. Üheskoos panevad need kolm kokku enneolematu liidu, kuhu kuuluvad pakistanlased, iisraellased, egiptlased, relvakaupmehed, seaduseloojad ja… üks kõhutantsija.

Lisaks põhinäitlejaile teevad kaasa Amy Adams, Emily Blunt, Peter Gerety jt. Filmi lavastas Mike Nichols, stsenaariumi kirjutas George Crile’i bestselleri alusel Aaron Sorkin.

Film on alla 12-aastastele keelatud (K-12).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles