Iirlane plaanib raha kasutamata Indiasse jõuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaja
Matkaja Foto: jupiterimages.com

Iirlane plaanib jalgsi ja ilma rahata jõuda Indiasse.

Mehe sõnul loodab ta teel kohatavate inimeste headusele ning ta kavatseb teekonnal oma peavarju ja söögi eest tööd teha, vahenbdab abc.net.au.

Iirimaal sündinud ja praegu Bristolis elav 28-aastane ärimees Mark Boyle läbib 14 500 kilomeetrit, mis võib mehe kinnitusel aega võtta kaks ja pool aastat.

Boyle`i sihtpunktiks on Mahatma Gandhi sünnikoht Porbandar.

«Võtan kaasa natuke päikesekaitsekreemi, hea noa, lusika, esmaabivahendeid, kuid mitte krediit- ega muid pangakaarte ning sularaha. Kogu teekonnal ma raha ei kasuta,» lausus Boyle.

Mees plaanib päevas läbida 24 – 72 kilomeetrit. Iirlase teekond viib läbi Prantsusmaa, Itaalia, Ida-Euroopa, Iraani, Afganistani ja Pakistani, enne kui ta jõuab oma sihtpunkti Indias.

Oma veebipäevikus kirjutas mees, et alustab rännakut täna, 31. jaanuaril.

Iirlase sooviks on teha omamoodi palverännak, demonstreerides, et ka ilma rahata saab hakkama.

«Panen teekonnal mängu oma oskused ja teadmised ning loodan nende abile, mitte rahale. Minu sõnumiks on, et inimkond peaks rohkem koostööle ja üksteise abistamisele rõhku panema, nagu seda tehti vanasti,» lisas Bolyle.

Mehe arvates võivad tal probleemid tekkida arenenud maades, sest varasemad kogemused Aasia riikides on näidanud, et inimesed on seal lahkemad ja avalamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles