Galojan: Paavo Kangur on mind laimava raamatu kirjutanud siseministri tellimusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan.
Anna-Maria Galojan. Foto: Olga Venediktova

Homme, 11. septembril ilmub endiselt Kroonika ajakirjanikult ja hetkel siseministri nõunikuna töötavalt sulesepalt, Paavo Kangurilt uus raamat: «Hakkaja tüdruk. Anna-Maria Galojani tõus ja langus».

Raamatu autori, Paavo Kanguri sõnul räägib see Anna-Mariast, manipuleerimisest meedia ja inimestega, frenemy (friend-enemy) suhetest büroodest, varastamisest ja selle uurimisest ning jälgede segamisest.

"See on lugu ühest tüdrukust, kes üritas maailmas läbi lüüa vahendeid valimata," nendib Kangur. 

Elu24 uuris raamatu peategelaselt, staarpoliitik Anna-Maria Galojanilt, milliseid emotsioone tekitab temas peagi ilmuv kirjatükk

Anna-Maria: Ei oska midagi öelda raamatu kohta peale selle, et teose autor on sügavalt alkoholilembeline Paavo Kangur, kes sai kinga isegi Kroonikast, aga ootamatult tõusis siseminister Ken-Marti Vaheri nõunikuks.

On näha, et tema ametniku- ja nõunikutöö Siseministeeriumis koosnebki poliitilisel tellimusel selliste laimujutukeste produtseerimisel.

On arusaadav ka Silver Meikari kasutamine selles üllitises. Meikar on valmis kõigeks, et paluda armu Reformierakonna ja Kristen Michali käest. Meikar pole kunagi paistnud arukana ja ju ta loodab, et laimates ja mustades mind võetakse ehk teda reformibandesse tagasi.

Tean, et Meikaril on ka minu suhtes vihavaen seoses aastatel 2005-2006 tema mitmete palvetega toetada teda rahaliselt. Olin toona AS Transgroup Invest arendusdirektor. Ma keeldusin teda toetamast.

Meikari valimiskampaania koosnes häälte ostmisest ja sularahamaksetest. Samuti maksis ta viinas. See ei sobinud kuidagi minu arusaamadega valmiskampaaniast.

Samuti mäletan ma jutuajamist Viljandis, erakonna kongressil kevadel 2006, kus olid kohal ka Sergei Glinak ja Kritiina Ojuland.

Hiljem käis Meikar minu arvel õhtustamas ka Juuturestoranis ja jälle lunis minult raha. Vastuseks oli minu poolt ikka "ei!".

Mis puudutab 15 augusti, 2007 aasta õhtusööki, siis see on mul väga hästi meeles. Õhtusöögil oli kohal EELi partner Hispaaniast, Laura Mata Gabana, Aivar Roop ja Silver Meikar, kes oli endine EELi nõukogu liige ja keda 2007. aastal enam nõukogusse tagasi ei valitud, kuna sai alla kümne hääle.

Kõik kahtlustused, seoses õhtusöögiga, sai ka prokuratuurile tõestatud. Et tegmist oli EELi üritusega ja ühtegi arvet ei sellest ega muust toidlustamisest, kohtumaterjalides pole. Kanguri ja Meikari jutt on laimav mull!

Ei tea Kanguri raamatu paberi kvaliteedi kohta, kas see just WC paberiks sobib, aga ahju kütmiseks ilmselt küll.

Soovitan ikka oodata õiget raamatut koos ametlike dokumentidega, mitte sellist labast tellitud jutukest, mille Kangur on üle jala kokku vorpinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles