Rahvusringhääling loobub koostööst Peep Taimlaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Taimla
Peep Taimla Foto: Kalev Lilleorg / Naisteleht

Rahvusringhääling (ERR) otsustas lõpetada lepingu ilmateadustaja Peep Taimlaga, kuna viimane on ERRi väitel meedias teadvalt levitanud valeinformatsiooni rahvusringhäälingu kohta.


Rahvusringhääling teatas, et on teinud Taimlale korduvalt ettepaneku kohtuda, millest Taimla, viidates erinevatele põhjustele, on loobunud.

Ilmamehe ja ERRi segased suhted kerkisid meedia huviorbiiti eelmisel nädalal, kui rahvusringhääling otsustas ülepäevitanud Taimla ajutiselt eetrist eemaldada. 

ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg ütles, et Taimla hoiakut lihtsas ja selges töises kokkuleppes ei saa pidada kollegiaalseks.

«Lepingulise suhte lõpetamise põhjuseks on autorilepingu alusel ETV-le teenust osutanud Taimla eksitavad ja negatiivsed reaktsioonid. Taimla ei vastanud pärast eetrist ajutiselt eemalejäämist telefonikõnedele, sõnumitele ja e-kirjadele, kuigi väidab meedias eksitavalt, et just rahvusringhääling ei võtnud temaga kontakti,» lausus Tomberg.

«Terve nädala jooksul ei õnnestunud Taimlaga kokku leppida eetris esinemise graafiku osas ega lahendada tekkinud erimeelsusi,» selgitas Tomberg.

19. märtsil saatis Peep Taimla rahvusringhäälingule e-kirja, milles palus ajutiselt peatada teenuse osutamine rahvusringhäälingule.

«Mul on kahju, et Taimla käitumine ja lepingu rikkumine lõpetab koostöö,» lausus Tomberg.

Eile saatis Peep Taimla nii Postimehele kui ERRile kirja lakoonilise lausega: «Seoses minu kohta esitatud äärmiselt ebaobjektiivsete faktide ja süüdistustega soovin ajutiselt peatada oma töölepingu ERRiga».

ETV «Aktuaalse kaamera» ilmateadustajana jätkab Triin Tuula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles