Uuring: rämpstoidu söömine alandab närvipinget

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger
Hamburger Foto: AFP / Scanpix

Austraalias tehtud uuring näitas, et rämpstoidu söömine alandab stressi ja närvipinget.

New South Walesi ülikooli teadlased söötsid oma katses vanematest eraldatud noortele rottidele rämpstoitu ja tervisele kasulikuks peetavaid toite, vahendab Sciencedaily.com.

Uurijad avastasid erinevaid roogi saanud rottide käitumises erinevusi.

«Märkasime, et rämpstoitu söönud rottidel oli vähem stressi ja närvilisust kui tervisele kasulikuks peetavaid roogi söönud rottidel. Arvame, et rämpstoidu söömine alandas neil närvipinget,» selgitas uuringu juht Margaret Morris.

Väherasvast ja tervislikku toitu söönud rottidel aga täheldati kaks korda kõrgemat stressitaset kui rämpstoitu söönud rottidel.

Uurijate sõnul toimib sama ka inimeste juures.

«Ka inimesed söövad rämpstoitu, kuna see annab neile tunde, et saavad selle abil stressi ja närvilisust maandada,» lausus Morris.

Mitmed varasemad uurimused on näidanud, et rämpstoidu eelistajad hakkavad stressis olles organismi kurnavaid ja tervisele kahjulikke toiduaineid tarbima.

Järgmisena kavatsevad Austraalia toitumisteadlased uurida, kas sport ja liikumine aitab samal viisil ja määral stressi leevendada, nagu teeb seda rämpstoidu söömine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles