Vene kommuniste solvas Leninist rääkiv dokumentaalfilm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Iljitš Lenin
Vladimir Iljitš Lenin Foto: Wikipedia

Venemaa kommuniste solvas revolutsionäär Vladimir Iljitš Leninist rääkiv uus dokumentaalfilm «V.I. Lenin  - mis on müüdi taga? »

Kommunistid ähvardasid selle filmi tegijad kui ka seda näidanud telekanali kohtusse kaevata, vahendab STT.

«Film koosnes lakkamatutest solvangutest ja valedest suure mehe aadressil,» leidsid kommunistid.

Kommunistide arvates kujutati Leninit seal päevavarga, puskariajaja ja loomapiinajana.

«Filmi tegijad ja seda näidanud telekanal püüdsid selle näitamisega väänata leninismi ajalugu,» nentisid kommunistid.

Peterburi kommunistide juht Sergei Malenkovitš ütles, et nende järgmiseks sammuks on kohtulahing. Malenkovitši sõnul loodavad nad kohtu kaudu neile tekitatud hingeliste ja vaimsete piinade eest saada 100 miljonit rubla (üle 43 miljoni krooni).

«Kui me kohtulahingu võidame ja selle summa saame, siis läheb see raha Lenini mausoleumi ülalpidamiskuludeks,» selgitas Malenkovitš.

Dokumentaalfilmi näidanud telekanali TVT esindaja Aleksandr Oleinikov lausus, et kõik filmis näidatu põhines arhiivides tehtud uurimistööl ja Lenini kaasaegsete mälestustel.

«Filmis polnud mitte midagi sellist, mida poleks varem teatud. Kui asi läheb kohtuni, siis on see on see kohtulahing, kus püütakse ajaloolisi fakte kummutada,» lisas Oleinikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles