USA sõjaväerobot «Gepard» jookseb kiiremini kui Usain Bolt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväerobot «Gepard» jookseb kiiremini kui Usain Bolt
USA sõjaväerobot «Gepard» jookseb kiiremini kui Usain Bolt Foto: SCANPIX

USA sõjaväerobot «Gepard» suudab joosta kiiremini kui ükskõik milline inimene, kaasa arvatud maailma kiireimaks meheks tituleeritud Jamaica sprinter Usain Bolt.

«Gepardi» rekord on 45,2 kilomeetrit tunnis, Bolt suudab joosta kiirusega 44,4 kilomeetrit tunnis, edastab The Telegraph.

Neljajalgese roboti valmistas firma Boston Dynamics koostöös USA kaitseministeeriumi teadusuuringute osakonna Darpaga.

«Gepard», mitte ainult ei edestanud jooksukiiruses 100 ja 200 meetri  jooksu rekordiomanikku Bolti, vaid ületas ka enda rekordi, mille püstitas kuus kuud tagasi. Siis suutis see robot joosta 29 kilomeetrit tunnis.

Robotiga katse teinud rõhutasid, et «Gepard» robot jooksis jooksulindil ning tal ei olnud vastutuult.

«Kuna roboti jooksutingimused olid ideaalsed, siis on Bolt ikkagi kõige kiirem jooksja maailmas,» seisis Boston Dynamicsi pressiteates.

Nad lisasid, et eesmärgiks oli luua robot, mis on võimelein kiiresti jooksma välistingimustes.

«Ehitame ka väljas kasutamiseks mõeldud roboti, mis saab nimeks Wildcat. See peaks testimiseks olema valmis järgmiseks aastaks,» sõnas «Gepardi» programmi juht Alfred Rizzi.

USA kaitseministeeriumi esindaja sõnul arendatakse selliseid roboteid humanitaarkriisi ja ohu korral kasutamiseks ning kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles