Seksi ajal suhtlemine tagab suurema rahulduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksi ajal suhtlemine tagab suurema rahulduse
Seksi ajal suhtlemine tagab suurema rahulduse Foto: SCANPIX

USAs Celevelandi ülikoolis tehtud uuring näitas, et seksi ajal oma vajadustest rääkimine või žestidega väljendamine aitab aktile kaasa.

Uurijad leidsid, et seksuaalsuse verbaalne väljendus on otseselt seotud rahulduse saamisega, kirjutab Live Science.

«Inimesed, kes julgevad seksi teemal arutada, on julgemad end väljendama ka akti ajal,» tõdesid seksuoloogid.

Seksuaalteemal vabalt rääkijad on tavaliselt oma voodieluga rohkem rahul.

«See, kas seksi teemal ollakse avameelne või seda püütakse vältida, mõjutab otseselt rahulduse saamist või mittesaamist,» lausus uuringu teinud seksiekspert Elizabeth Babin.

Babin lisas, et rääkimine akti ajal võib vähendada ärevust, mis aktiga kaasneda võib.

«Inimesed, kes julgevad partnerile oma soovidest ja eelistustest märku anda, võivad saada suurema naudingu. Sõnad mängivad seksuaalsel tasandil sama tähtsat rolli kui füsioloogia,» selgitas uurija.

Babini eesmärgiks oli välja selgitada, miks osa inimesi suhtleb seksi ajal ja osa mitte.

Babin küsitles 207 vabatahtlikku, küsides neilt nende seksuaalsuse, seksuaalse rahulduse  ning verbaalse ja mitte verbaalse suhtlemise kohta seksi ajal. Samuti ka selle kohta, kui kindlad nad oma seksioskustes ja seksuaalsuses on.

Katsealuste keskmine vanus oli 29 eluaastat.

Uuring  paljastas, et verbaalne ja mitteverbaalne suhtlemine akti ajal tõi kaasa suurema rahulduse. Mitteverbaalne suhtlemine oli rohkem seotud rahulduse saamisega kui verbaalne suhtlemine.

«Mitteverbaalset suhtlust peetakse ohutumaks kui mõnutunde sõnadesse panemist ja selle väljendamist. Mõned peavad sõnu ebasobivaks,» lisas Babin.

Järgmisena plaanib ta uurida, kuidas erinevad suhtlusviisid seksi mõjutavad.

«Seksuaalne kommunikatsioon on oskus, mida on võimalik arendada ja õppida. Partnerile tuleks väljendada kas verbaalselt või mitteverbaalselt, mida soovitakse. Siis on ka seksuaalelu rohkem rahuldust pakkuv,» nentis uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles