Uus Eesti põnevussari «Süvahavva» lisab sügisõhtusse kõhedust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Süvahavva» stardib Kanal 2s 11. septembrist.
«Süvahavva» stardib Kanal 2s 11. septembrist. Foto: Kanal 2

«Süvahavva» on uus kodumaine põnevussari, mille peategelaseks on lihtne eesti pere, kes kolib linnast maale pärandiks saadud majja. Uus kodu on seotud saladusliku mõistatusega, mille juured ulatuvad kaugele ajalukku.

Teisipäeval, 11. septembril algav uus sari püüab esmakordselt eestikeelse televisiooni ajaloos ühendada maaelu olustiku müstikaga, kirjutab teleajakiri Nädal.

Pealtnäha on see lugu, mida vaadates ei tohiks hirmu tundmiseks olla ühtki põhjust - ühtehoidev ja ettevõtlik eesti pere kolib linnakärast mahajäetud tallu.

«Süvahavva» stsenaariumi kirjutas tuntud ajalooliste Melchiori lugude autor Indrek Hargla. Romaanikirjanik ei kasuta oma uuest sarjast rääkides kordagi sõna õudus, kuna see eeldaks kurjust ning kirve ja saega ringi jooksvaid tegelasi, keda «Süvahavvas» kindlasti pole.

Kõhedusttekitavad hetked põhinevad pigem folklooril, suuremalt öeldes eesti etnikal, mis on läbi põimunud maaelu, talutöö ja loodusjõududega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles