Jaan Tätte ja Tom Valsberg leidsid teineteist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Valsberg ja Jaan Tätte
Tom Valsberg ja Jaan Tätte Foto: Kadri Valsberg

«Istusin korraks enne magamaminekut, ja korraga tuli Tom, kes ütles, et laulab mulle ühe laulu,» meenutab maailmarändurist muusik Jaan Tätte ootamatut juunikuist kohtumist oma Vilsandi kodu trepil teise muusikust maailmaränduri Toomas Valsbergiga.

«Mulle see laul tohutult meeldis, piisas tal vaid mainida, et ma laulaks midagi vastu - nii see läks, tunde ja tunde, kuni kolme-neljani öösel, ilma publikuta - see oli ilus!» rääkis Tätte Õhtulehele.

Ansamblitega Somnambuul, Indigolapsed ja Tane Mahuta tuntust kogunud Tom Valsberg on Jaan Tättest noorem poolteist kümnendit, aga nüüdseks on nad juba koos lavalgi esinenud.

Mis seob Jaani ja Tomi, kelle publikki seni ilmselt vaid osaliselt kattunud on?

Sumedal augustiõhtul Katariina kiriku saalis on seda väikest võõristust või pinevust tunda, kui Jaani veidi auväärsemas eas kuulajad Tomi nooremapoolset ja absoluutselt krambivabalt käituvat boheemlaslikku publikut reserveeritult piidlevad. Vastus peitub tähendusrikkas loos rännumeestest: «Kahe rännumehe tee, tee viis mööda jõest...» Kahest suust, neljakesi mängituna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles