Bin Laden nõudis Somaalia presidendi kukutamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaeda liider Osama bin Laden.
Al-Qaeda liider Osama bin Laden. Foto: AFP / Scanpix

Maailma esiterroristiks peetav Al-Qaeda liider Osama bin Laden kutsus järjekordses heliläkituses somaallasi üles kukutama riigi uut presidenti šeik Sharif Ahmedi.

Täna ilmus terrorivõrgustiku Al-Qaedaga seotud võrgukülgedele 12-minutiline helisalvestis, milles end bin Ladeniks nimetanud isik kutsus üles kukutama jaanuaris ametisse astunud Somaalia mõõdukat riigipead, teatas BBC News.

Pole teada, millal lindistus tehti ja selle ehtsuse kohta puuduvad esialgu igasugused tõendid. 

Olukord Somaalias on islamistide, valitsusvägede ja nende toetajate vahelise konflikti tõttu ebastabiilne. Alates 1991. aastast on riigil olnud 16 valitsust, kuid konfliktidele pole suudetud lõppu teha ning islamisissid kontrollivad endiselt riigi lõuna- ja keskosa.

Somaalia endine riigipea Abdullahi Yusuf Ahmed teatas eelmise aasta lõpus pärast kuid kestnud võimuvõitlust parlamendi ja valitsusega oma tagasiastumisest.

Tänane heliläkitus on viimase kahe kuu jooksul juba kolmas väidetav bin Ladeni sõnavõtt, kuid salvestiste ehtsust pole õnnestunud kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles