Soomlannast lennujaamaelanik kadus taas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini Schönelefldi lennujaam
Berliini Schönelefldi lennujaam Foto: Wikipedia.org

Saksamaal Berliiini Tegeli lennujaamas kolm kuud elanud soomlanna kadus, kuid leiti möödunud nädala lõpul Schönefeldi lennujaamast.

Naine ei soostu oma kodumaale Soome tagasi minema, kirjutab  Ilta-Sanomat.

«Ta on väga endasse sulgunud ega tahtnud eriti rääkida. Selgitasin, et pakume talle Soomes korteri, kus ta saaks rahus elada,» sõnas Saksamaal naisega kohtumas käinud Soome pastor Kai Henttonen.

Naine kadus uuesti 10. märtsil pärast pastoriga kohtumist. Teda nähti viimati Berliinis Alexanderplatzil. Pole teada, kas ta läks Schönefeldi lennujaama tagasi.

«Arvame, et ta läheb sinna millalgi tagasi, sest ta peab sealset ümbrust turvaliseks. Seal on küllaldaselt valgust, politseisid ja pesemisvõimalusi. Minu andmetel on naisel ka raha, sest teda on nähtud endale eluks tarvilikku ostmas,» lisas pastor.

Umbes 40-aastane naine on hoolitsetud, ka tema tervislik seisund on hea.

Soomlanna elas Tegeli lennujaamas üle kahe kuu. Sealt viidi ta esialgu psühhiaatriahaiglasse ja hiljem kodutute öömajja. Öömaja oli sunnitud naise lõpuks tänavale tagasi saatma, kuna seal saab olla vaid kolm ööd järjest. 

Soome tervishoiuametnike sõnul ei saa nad teda siiski sundida Soome tagasi pöörduma.

Arst Patrik Währen soovitas naisele palgata esindaja, kes ajaks tema eest kõik vajalikud bürokraatlikud asjatoimetused  ja  seisaks tema õiguste eest.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles