Ithaka-Maria: eesti artistil võiks olla rohkem nahaalsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ithaka Maria
Ithaka Maria Foto: Meelis Tomson

Hiljuti oli meie säraval lauljataril Ithaka-Marial suur au esineda samal laval koos suurte Venemaa diivade Alla Pugatšova ja Sofia Rotaruga.

Ithaka, mis tunne oli Venemaa legendaarsete diivadega lava jagada?

Vaatasin sama tele-show varasemaid ülesvõtteid ning teadsin, et asi võetakse ka seekord kindlasti suurejooneliselt ette.

Siiski, niisugust menu ei osanud oodata – meile hõisati, et tegime ajalugu ning pärast tuldi ka kohalikust tiimist samade sõnadega tänama ja kätt suruma. Kihvt!
 
Kogu saal tuli meie looga kaasa. Pugatšova ja Rotaru samuti. See oli samas nii spontaanne, loomulik ja armas, et hetkes sees olles ei saanud arugi, kui pidulikult meie ühis-act, koos tõeliste diivadega, tegelikult rahvale mõjus.
 
Mäletan üht vene «No oota sa!» multikat lapsepõlvest, kus lavatäht Pugatšova oli sisse toodud. Pugatšova oli mu vanaema lemmik.

Toona arvas ka vanaema, et minu koht oleks samamoodi laval. Sellest vaatenurgast meenutades on see juhtum - koos ühel laval Pugatšovaga - isegi väga liigutav.

Kuidas meeldis laul «Odna Kalyna»?

Mulle meeldib «Odna Kalynat» laulda. Mulle lihtsalt sobib taoline kirglik väljendusviis.

Mida meie staaridel oleks suurtelt popdiivadelt õppida?

Mastaabid. Eesti inimese karakter ja publik on niivõrd erinev võrreldes sealse popmuusika maastikuga, et ühe hooga on keeruline öelda, mida meie kohalikud staarid peaksid taolise kaliibriga diivadelt õppima.

Meil lähevad peale «naabripoisid- ja tüdrukud», seal aga artist tõeliselt pingutab, et eristuda massist ning taoline kättesaamatus erutab inimesi.

Artistile tuleb teatud määral kasuks esinemisnahaalsus, võibolla seda tasuks nendelt õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles