«Seks. Täna» juhib tudengid õige seksuaalkäitumiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel paaril pole looga mingit pistmist.
Sellel paaril pole looga mingit pistmist. Foto: SCANPIX

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi seksuaaltervise töögrupp korraldab septembri kahel esimesel nädalal Tartus projekti «Seks. Täna», mis on suunatud eelkõige tudengitele ning mille eesmärk on propageerida tervislikku seksuaalkäitumist. Projekti raames antakse kõrgkoolides seksuaaltervise baaskoolitusi, toimuvad teemakohased üritused ning avatud on HIV telk.

Kahe nädala jooksul toimuvad seksuaaltervise baaskoolitused Eesti Lennuakadeemias, Eesti Maaülikoolis, korp! Fraternitas Esticas, korp! Sakalas, Tartu Kutsehariduskeskuses, Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ja Tartu Ülikoolis.

Interaktiivseid koolitusi viivad läbi arstitudengid, kes soovivad tõsta tudengite teadlikust seksi ja seksuaalsusega seonduvast, ümber lükata müüte ning vähendada seksuaalvähemusi, HI-viirust, sekstöötajaid jm ümbritsevat diskrimineerimist.

Lisaks vaadatakse 10. septembril Genialistide Klubis filmi seksuaalvähemustest. 11. septembri õhtu on pühendatud HIV-le, rääkima tulevad Nigeerias kogemusi omandanud Mariann Rugo ja Vietnamis olukorraga tutvunud Oliver Härmson, esindatud on ka Eesti HIV-positiivsete Võrgustik.

12. septembril toimub prostitutsiooni-teemaline väitlus. Samuti avatakse 11. septembril koostöös Tervise Arengu Instituudiga Raekoja platsil HIV testimiste telk. Öistel pidulistel hoiab silma peal kondoomipatrull.

Täpsemalt saab projektiga tutvuda Facebooki leheküljel.

Seksuaalkasvatus Eesti koolides on ebaühtlane ning võrdlemisi pealiskaudne, olles küll ideeliselt õppekavasse sisse viidud, kuid reaalselt selleks tihti aega ei jää.

Seksist ja sellega seonduvast on aga ausalt ja avameelselt rääkida paljudele ebamugav, mistõttu võib teadmistesse jääda tühimikke või levida väärarusaamasid.

Seksuaaltervise edendamine koolilaste ja tudengite seas on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi seksuaaltervise töögrupi südameasjaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles