Paidesse tuleb kaupa pakkuma sadakond käsitöölist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel Paide keskväljakul toimunud käsitöölaadal osales 70 käsitöömüüjat.
Suvel Paide keskväljakul toimunud käsitöölaadal osales 70 käsitöömüüjat. Foto: Alo Aasma

25. aprillil on Paide keskväljakul Jürilaat, kuhu on oodata sadakonda kauplejat, käsitöölist ja -meistrit, kuu aega enne on ennast kirja pannud juba ligi 40 kaupmeest.


Paide kultuurikeskuse administraatori Helle Nugise ütlust mööda lubab jõululaada kogemus ja kirjapannute hulk oodata ka Jürilaadale sadakonda kauplejat ja käsitöölist. «Tänase päeva seisuga on registreerunuid 34, kellest enamik on käsitöölised,» täpsustas ta.
Jürilaadale saavad kauplejad, käsitöölised ja -meistrid enda tulekust teada anda jüripäevani Paide kultuurikeskuses.


Lisaks tavalaadale tegutseb sel päeval veel taaskasutuslaat, kus kaubelda kõige sellega, mida endal vaja ei ole, aga millest teised võiksid rõõmu tunda.
Paide Jürimöllu ja Metsatöllu ajal 25. aprillil on veel tulemas regilaulude võistulaulmine Metsatöllu muusiku Lauri Õunapuu eestlaulmisel, seppade raua võistutagumine, Paide parima koduvalmistatud leiva konkurss, Kaitseliidu malevate supikeetmisvõistlus, Järvamaa grillimismeistrivõistlused.
Õhtul kell üheksa annab Metsatöll kontserdi Paide spordihallis. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles