Ilmuvad Tarzani ahvi memuaarid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheeta vanas eas
Cheeta vanas eas Foto: blogspot.com.

USA kirjastus Fourth Estate annab välja «Tarzani» filmides üles astunud šimpansi Cheeta memuaarid, mis kannavad pealkirja «Me, Cheeta».

Kirjastuse esindaja Nicholas Pearsoni sõnul kirjutas memuaarid valmis varikirjanik, kes töötas läbi suure hulga Cheetaga seonduvaid materjale, vahendab blogspot.com.

 

Cheeta on kantud Guinnessi rekordite raamatusse, kui maailma vanim seni elusolev primaat. Loom on praegu 75-aastane.

 

Selle šimpansi püüdis 1932. aastal Libeeria džunglist eksootiliste loomadega äritsenud Henry Trefflich, kes andis siis paari kuu vanusele loomale nimeks Jiggs ja tõi ta USAsse. Looma sünnipäevaks ongi selle järgi märgitud 9. aprill 1932, mil ta USA pinnale jõudis.

 

Cheeta sai kuulsaks 1930. aastatel, mängides 12 «Tarzani» filmis koos Johnny Weissmülleriga, hiljem aga kasutas teda krahv Dracula osatäitmisega kuulsaks saanud Bela Lugosi. Cheeta viimane rolli oli 1976. aastal linateoses «Dr. Dolittle», kus tema partneriks oli Rex Harrison.

 

«Cheeta oli Hollywoodi kuldaja üks parimaid loomnäitlejaid. See, et Cheeta näidelda oskas, päästis tema elu. Muidu oleks temast saanud koos koerte, hiirte ja jänestega mõnes laboris katseloom,» nentis kirjastuse Fourth Estate esindaja Nicholas Pearson.

Pearsoni kinnitusel ilmub raamat «Me, Cheeta» ameerika lugejateni selle aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles