Maailma rikkaim naine: vaesed on lihtsalt laisad ja kadedad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gina Rinehart
Gina Rinehart Foto: SCANPIX

Maailma rikkaimaks naiseks peetav austraallanna Gina Rinehart ründas oma vaesemaid kaasmaalasi, öeldes, et nad on talle kadedad, kuna nad ei viitsi nii palju töötada nagu tema.

Kaevandusmagnaat Rinehart soovitas vaestel austraallastel rohkem tööd teha, vähem alkoholi tarbida, vähem suitsetada ning vähem pidutseda, edastab The Telegraph.

56-aastase naise sõnul püüavad Austraalia jõukad nagu tema vaesemaid aidata, kuid vaesed peavad jõukate vastu mõttetut «klassivõitlust».

Ta hoiatas, et Austraaliat võib tabada Euroopa saatus ehk sotsialistlik poliitika hävitab kapitalismi alustalad ja tekib rahanduskriis.

«Igaüks võib miljardäriks saada, see on igaühe enda teha,» lisas Rinehart.

Selle aasta mais levis uudis, et  Rinehart on oma varanduse suurusega kõige jõukam naine maailmas. Ta päris 1992. aastal oma isa Lang Hanckocki rajatud kaevandusfirma, mille väärtus olevat 19 miljardit Austraalia dollarit.

Rineharti kommentaarid vaeste kohta said Austraalia ajakirjanduses laialdast vastukaja.

«Sellised kommentaarid solvavad ausaid tööinimesi, kes on tegelikud töötegijad. Nad töötavad, et toita oma lapsi ja maksta makse,» sõnas Austraalia asepeaminister Wayne Swan.

Austraalia kaubandusliidu juhi Ged Kearney sõnul on Rineharti vaated pärit justkui 19. sajandist.

«Gina Rineharti kommentaarid viitavad inimesele, kes ise ei ole päevagi tegelikult tööd teinud. Ta solvab miljoneid ausaid töötajaid, kel ei ole ole ärimehest isa, kes oma järglasele kaevanduse pärandab,» selgitas Kearney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles