Ülierutav nauding: kepinüpeldus on sinu tervisele kasulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagimi sünnipäevamöll algas rokiklubis Tapper koos No-Big-Silence´iga 08.04.11
Anu Saagimi sünnipäevamöll algas rokiklubis Tapper koos No-Big-Silence´iga 08.04.11 Foto: Jelena Rudi

Eeloleval pühapäeval toimub Eesti kaasaegse kunsti muuseumis (EKKMis) üllatuskuraatori näituse «Kehaline karistus/corporal punishment» avamine.

Üllatuskuraatori näitus on formaat, kus näituse koostab inimene, kes ei ole igapäevaselt kunstiga professionaalselt seotud.

EKKM valib kuraatori ja produtseerib näituse, aga kuraatori valikutesse ei sekku. Kuraator saab vabad käed, et esitada oma versioon (kaasaegsest) kunstist ja näitusest kui meediumist, eksponeerida temale huvipakkuvaid kunstnikke.

EKKMi esimene üllatuskuraator on filmirežissöör Marko Raat. Üllatuskuraatori näitused hakkavad toimuma regulaarselt iga paari-kolme aasta tagant.

Näitus «Kehaline karistus»
Kunstnikud: Mart Kangro, Kaja Kann/Juha Valkeapää, Mark Raidpere, Jaanus Samma, Nora Särak, Timo Toots, Saša Gerne
Kuraator: Marko Raat
Graafiline kujundus: Jaanus Samma

Näitus on avatud 02.09 - 07.10.2012

«Ma pole sadist, vähemalt mitte klassikalises mõttes, kuid ma soovitan kepiga peksu.» Bioloogiadoktor Sergei Speranski väidab, et kehaline karistus aitab inimestel saada jagu sõltuvustest ja depressioonist.

Teadlased soovitavad tüüpilise ravikuurina 30 tunnist sessiooni, igas 60 lööki. Nüpeldaja peaks olema keskmist kasvu ja tavalise jõuga. Teise uurimuses osalenud arsti sõnul nüpeldas ta regulaarselt 10 patsienti. «Algul neile see ei meeldinud, aga kui nad hakkasid kasu tundma, siis küsisid muudkui veel.»

Kas ka sina tahaksid nüpeldada saada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles