Noortekeskus pakub põnevaid võimalusi vaba aja sisustamiseks

, Pärnu Hansagümnaasiumi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IN pakub alkoholivabu jooke ja mikrolaineahju toidu soojendamiseks.
IN pakub alkoholivabu jooke ja mikrolaineahju toidu soojendamiseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu uus noorte vabaajakeskus IN ootab kõiki noori keskusesse oma aega veetma ja ise eakaaslastele üritusi korraldama.


Noortekeskus on koht kõigile inimestele, kes tunnevad end hingelt noorena. Kuus päeva nädalas on keskuses võimalus kodutöid teha, filme vaadata, internetis surfata, muusikat teha või kohvikus sõpradega juttu ajada. Kõik on tasuta.



Nädalavahetustel toimuvad vabaajakeskuses üritused, kus mängib kvaliteetmuusika ja esinevad kvaliteetsed bändid.



Noortekohviku juhataja Irja Salova arvates käib praegu noortekeskuses vähe noori, sest noorte seas pole levinud info, mis koht see selline on.



Taskukohased hinnad


Salova paneb noortele südamele, et see on noorte enda teha, kas keskus hakkab toimima. „Me ootame väga siia noori, sest noortekeskuse toimimine oleneb noortest,“ sõnas ta. „Kõik üritused on korraldatud noortele ja pilet on väga odav.“



Salova lisas, et kui tavaliselt ei lubata kohvikutes viiekesi ühe teetassi taga istuda, ei tule noortekeskuses keegi ära ajama ja hinnad on taskukohased. Tass kohvi maksab viis krooni. Kõige tipuks on kohapeal olemas mikrolaineahi, kus saab kaasavõetud toitu soojendada.



Noortekeskuses on olemas kohvik, videoruum, konverentsisaal, lava, spordisaal ja kaks seadmetega harjutamisruumi muusikutele-bändidele.



Ehitamisel on muusikastuudio, kus ansamblid-artistid saaksid kohapeal oma muusikat salvestada.



Praegu harjutab noortekeskuses 25 bändi. Uutel tulijatel on nädalas üks prooviaeg ja vanadel tegijatel kaks aega.



Pärnu noorte vabaajakeskuse MKE koordinaator Toomas F. Aru rääkis, et enamjaolt käivad noortekeskuses bändinoored, aktivistid eri organisatsioonidest ja seltskond, kes niisama vedeleb, aga oodatud on kõik.



Võimalus ise üritusi korraldada


Aru rõhutas, et noortekohvik ei ole laste päevakeskus ja arvamus, et keskuses käivad ainult lapsed, ei pea paika.“Igaüks leiab siin endale koha, kus olla,“ ütles ta. „Näiteks kui mõni kristlik organisatsioon tunneb, et neil pole kohta, on siia kõik teretulnud. Ka noored, kes vedelevad kusagil pubides, võiksid siia tulla.“



Keskuse konverentsiruumis saavad noorteorganisatsioonid tasuta konverentse ja kokkusaamisi korraldada. Peale selle võib iga aktiivne noor tahtmise korral siin ise mõne ürituse organiseerida, teenides endale kogemuse saamise kõrval ühtlasi taskuraha.



„Kui noortel on soov midagi ise korraldada, on see vaid läbirääkimise küsimus,“ kinnitas Aru. „Meie poolt on koht, reklaam ja tehnilised vahendid. Tuleb ainult kohale tulla.“



Kui keegi soovib oma instrumentaalseid oskusi täiendada, tegutsevad noortekeskuses inimesed, kes on valmis noori õpetama. Arendada saab end näiteks kitarrimängus või plaadikeerutamises. Kui on huvi, tuldagu kohale ja lepitagu kokku.



Noored võivad keskuses aega sisustada omal soovil. Ainsad reeglid on, et ei tohi juua, suitsetada ega narkootikume tarbida. „Kui tuleb keegi tugevate lõhnadega, saadetakse ta sõbralikult ukse peal tagasi,“ sõnas Aru.



Noortekeskus asub Pärnus aadressil Noorteväljak 2 ja on avatud esmaspäevast kolmapäevani 15-20, neljapäeval ja reedel 15-22.30 ning laupäeval 12-22.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles