Aunaste: selliseid inimesi ei ole olemas!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: ERR

Seekordses ETV saates «Head uudised» avaldas Maire Aunastele muljet vabatahtlike tegevus.

Esmalt astusid stuudiosse Tiia ja Martin, kogenud pulmakorraldaja ja pulmavanem. Nad rääkisid, et praegu on hea aeg pulmi pidada, kui soovitakse kokku hoida, sest kõik on üksjagu odavam kui aasta tagasi. Tiia ütles, et piiratud eelarvega noorpaaridel ei tasuks karta pulmakorraldajat, kelle suuri kogemusi tasub usaldada - ta suudab teha pulmad just täpselt selle eelarve piires, mis nende käsutuses on.

Kui Maire nädal aega tagas Raplamaal Pahkla kandis Camphilli külas käis ja Katariina Seeherri kohtas, oli tema esimene tunne, et selliseid inimesi ei ole olemas! Lisaks vestles ta Kätiga, kes müüs koos abikaasaga oma kodu ja kolis Camphilli külasse, et proovida, kas ilma rahata õnn on võimalik. Käti sõnul on küll.

Katariina, kes töötab erivajadustega inimeste kogukonnas, on pärit Lõuna-Saksamaalt. Kui Berliini müür langes, sattus ta Soome, kus kuulis, et Eesti Camphilli küla vajab ehitamisel abilisi. Nüüdseks on ta Eestis elanud 17 aastat ja on eluga rahul.

Camphilli ülemaailmsele liikumisele pandi alus juba 1939. aastal. Erinevus hooldekodudest on see, et kui seal elatakse inimese jaoks, siis kogukonnas elatakse koos nendega.

Maire rääkis ka kolme välismaalasest vabatahtlikuga, kelle abil see küla töötab.

Viimaks uuris saatejuht möödakäijatelt, mis on jooga. Joogaekspert Jocke rääkis oma kirest ja kutsus kõiki oma workshopi. Jocke näitas ette ka mõned harjutused, mis andsid sissejuhatuse joogasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles