Meistrid Kikas ja Pepeljajev ühisel laval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sasha Pepeljajev
Sasha Pepeljajev Foto: Erakogu

Muusik ja helilooja Tiit Kikas elektriviiulil ning tunnustatud koreograaf, lavastaja ja videokunstnik Sasha Pepeljajev astuvad neljapäeval, 30.augustil üles ühise kontserdiga.

 Kontserdil kõlab muusika Kikase viimaselt albumilt «101 Clowns», seda toetab Sasha Pepeljajev põnevate videolahendustega.
«Ma teadsin Sashat kui nimekat ja andekat koreograafi ja lavastajat, kuid tema talent videokunstnikuna oli mulle tundmata. Ühiste tuttavate kaudu tutvusime, temale meeldis minu muusika ja mina vaimustusin tema visuaallahendustest. Nüüd olemegi jõudnud esimese ühise avaliku ülesastumiseni – väga põnev, kuidas see kõik koos publikuga tööle hakkab,» rääkis Tiit Kikas.

Nelja-aastaselt viiuliõpinguid alustanud Kikas kaugenes juba õige pea tavapärasest muusikakooli viiulirepertuaarist, innustudes alul iiri rahvamuusikast, hiljem juba elektroonilise ning etnotaustaga maailmamuusikast. Etno, pop, rock, jazz, crossover – vähe on muusikavaldkondi, kus ta oma suveräänse elektriviiuli kõla ja eksimatult isikupärase mängustiiliga poleks kaasa löönud.

Alates kunagisest menuansamblist Folkmill kuni koostööprojektini «Suurte Sõjamasinate muusika» koos ansambliga No-Big-Silence Leigo Järvemuusikal. Koosseisudest tasuvad märkimist Dagö, Justament, Jääboiler, Tulli Lum ja Vägilased. Sooloalbumeid on mehel ilmunud kaks – «String Theory» (avaldatud ka Soomes ja Jaapanis) ning märtsis Tallinn Music Weekil esitletud «101 Clowns».

Sasha Pepeljajev on Venemaalt pärit rohkelt rahvusvahelist tunnustust kogunud tantsuteatri koreograaf ja visuaalide kunstnik. Viimastel aastatel on Sasha videokunsti saanud näha mitmetes lavastustes, alates Von Krahli teatri lavastuses «Hamletid» aastal 2006. Pepeljajev põimib interaktiivsesse videokunsti nii visuaalsed kui audio lahendused. Info töötlemiseks kasutab ta peamiselt max/msp/jitter keskkondi.

Tiit Kikase ja Sasha Pepeljajevi ühine kontsert toimub Von Krahli baaris neljapäeval, 30.augustil kell 21.00.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles