Rachel abiellub

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Rachel abiellub".
"Rachel abiellub". Foto: Internet

Anne Hathaway, kes on täiustanud oma neitsilikku hea tüdruku imagot sellistes kassahittides nagu "Printsessi päevikud" ja "Saatan kannab Pradat", teeb lõpuks oma täiskasvanuliku rolliga suure läbimurde, esinedes liberaalsesse kõrgklassi perekonda kuuluva vaevatud tütre ja õe rollis.

Tema tegelaskuju on isehakanud näitleja Kym, kes alates peretragöödiast, kus tema hoolimatu käitumise tõttu hukkus ta noorem vend, vaevleb alkoholi- ja narkosõltuvuse küüsis. Vabanedes taastusravihaiglast, võtab Kym osa oma kauni noorema õe pulmast (see kinoekraani uustulnuk Rosemarie DeWitt teeb ilusate nüanssidega esituse) ja kriis seguneb pidustustega, kui pinnale kerkivad perekonna vanad saladused, valu ja lahendamata probleemid. Õdesid haavab nende ema eemalolev käitumine - jäise täpsusega mängib ema rolli suurt

comeback

'i tegev Oscari nominent Debra Winger.

Jenny Lumet' (veteran-režissööri Sidney Lumet' tütar) täiusliku stsenaariumiga filmis kasutatav vaba kinematograafia stiil võimaldab intiimse sissevaate perekonda ja nende laia sõprade- ja naabriteringi. Pärast mitut kallite Hollywoodi filmidega tehtud kriitilist viga pöördub režissöör Jonathan Demme (tuntud oma eksistentsialistliku õudusklassikaga "Voonakeste vaikimine") vaimsuse poolest tagasi oma varasemate väärtfilmide juurde looga, mis on ebamugavalt intiimne.

Filmi peaosatäitja Anne Hathaway on kindlasti selle aasta Oscari jahil tugevaks konkurendiks kellele tahes.

Filmi pikkus 1 tund ja 54 minutit.
NB! Alla 12aastastele mittesoovitatav (MS12).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles